5 Οφέλη του οργανισμού από τον χυμό σέλερι

Ένα ευτυχές γεγονός τα τελευταία χρόνια είναι η τάση για αναζήτηση ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής με την προσθήκη στην καθημερινότητα της άθλησης και της θρεπτικής διατροφής. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι, έχουν γίνει γνωστές πολλές τροφές που έχουν να προσφέρουν οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό και μία από αυτές είναι ο χυμός σέλερι (ή αλλιώς χυμός σέληνου). Ο χυμός σέλερι έχει γίνει τάση κι εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά από τα οφέλη που φαίνεται να έχει.

1. Αποτοξίνωση

Το σέλερι έχει την ικανότητα να κάνει αποτοξίνωση και να καταπολεμά τους ιούς, τις τοξίνες και τα κακά βακτήρια από το συκώτι, με τα οποία μπορεί να έχει έρθει σε επαφή ο οργανισμός.

2. Οφέλη για την καρδιά

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το εκχύλισμα σέλερι μπορεί να “κρύβει” πολλά οφέλη για την καρδιά, αποτρέποντας το εγκεφαλικό και μειώνοντας την πλάκα στις αρτηρίες.

3Θυρεοειδής

Το σέλερι μπορεί να καθαρίζει τον θυρεοειδή από τις τοξίνες του Ιού Έπσταϊν-Μπαρ. Ο συγεκριμένος ιός μπορεί να έχει μολύνει κάποιον, χωρίς αυτός να το έχει καν καταλάβει…Αφού μπορεί να είναι φορέας και να μην εκδηλώνει συμπτώματα. Στην περίπτωση που κάποιος εκδηλώσει, μερικά από τα πιο συνήθη είναι η κούραση, η αδυναία, οι πρησμένοι αδένες στον λαιμό και ο πυρετός. Τα μεταλλικά άλατα που περιέχονται στο σέλερι δρουν ενάντια σε αυτόν ακριβώς τον ιό.

4. Αντιφλεγμονώδες

Το σέλερι περιέχει συγκεκριμένα φλαβονοειδή, όπως η λουτεολίνη, που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

5. Νευρικό σύστημα

Ανάμεσα στα οφέλη του βρίσκεται και η προσφορά του στην υποστήριξη του νευρικού συστήματος, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Featured image : unsplash.com/@alexlvrs

You may also like