Ας γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο … αλλιώς

Γνωρίζουμε ότι είστε εξοικειωμένοι με την έκταση που έχει πάρει η  ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις ευχετήριες κάρτες. Είναι θέμα ρομαντισμού, έτσι; Ξοδεύονται μετρητά σε ακριβά δώρα, δείπνα, αντικείμενα που είναι χρωματισμένα κόκκινα και φυσικά μια ευχετήρια κάρτα ή δύο. Σύμφωνα με τους περισσότερους, οι άνθρωποι χωρίζονται σε αυτούς που τον γιορτάζουν και σε αυτούς που δεν τον γιορτάζουν. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

Φέτος, αποφασίσαμε να δώσουμε σε αυτή την ημέρα μια εναλλακτική διαδρομή για το ξόδεμα των χρημάτων σας. Η αγάπη δεν αφορά το αν είμαστε singles ή δεσμευμένοι. Αν βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια μιας σχέσης ή μέσα σε έναν πολυετή γάμο. Μοιάζει περισσότερο με μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη. Εκείνη που δεν είναι μονοδιάστατη και δεν γνωρίζει όρια.

Πόσοι από εμάς αναστενάζουμε όταν ακούμε κάποιον να μιλάει για την εθελοντική του δραστηριότητα; Πολλοί ελπίζω! Μακάρι να μπορούσαμε να βρούμε χρόνο. Δημιουργήστε αυτό το χρόνο, στις 14 Φεβρουαρίου. Καλέστε το πλησιέστερο βοηθητικό κέντρο, οργανισμό ή ίδρυμα για τους ηλικιωμένους ή τα παιδιά και ρωτήστε εάν μπορείτε να τους επισκεφθείτε και να συνομιλήσετε μαζί τους. Πάρτε μαζί σας μερικές σοκολάτες. Σε όλους αρέσουν, και οι ηλικιωμένοι μένουν πολύ παραμελημένοι σε περιόδους γιορτών και διακοπών.

Είτε πρόκειται για μια μικρή καραμελένια καρδιά, μέσα στη τσάντα σας, είτε κάποιο δώρο που εσείς οι ίδιοι αγοράσατε στον εαυτό σας, αυτή η μέρα είναι μια καλή ευκαιρία να σας κακομάθετε. Παραγγείλετε απ’έξω. Πάρτε και επιδόρπιο. Πιείτε ένα ποτήρι κρασί, βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία. Είστε ο καλύτερος σύντροφος του εαυτού σας. Να το θυμάστε!

Όταν αφιερώνετε χρόνο για να κατασκευάσετε κάτι με το χέρι, όχι μόνο εκφράζετε τη δημιουργικότητά σας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αλλά πραγματικά δείχνετε ότι νοιαστήκατε τον παραλήπτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε μια μέρα όπως του Αγίου Βαλεντίνου, μια χειροποίητη κάρτα σημαίνει τόσα πολλά. Και αν δεν έχετε κάποιον αγαπημένο, μοιράστε τις στους κολλητούς σας και εκφράσετε μέσα από αυτές την αγάπη σας και το ευχαριστώ σας για όσα έχετε μοιραστεί μέχρι τώρα.

Featured image: pexels.com/@rethaferguson

You may also like