5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν δεν κάνουμε σεξ

Όταν απέχουμε από το σεξ, η σχέση μας είναι αυτή που κινδυνεύει περισσότερο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, το διαπιστώνουμε κι εμείς βλέποντας τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτήν με την σεξουαλική αποχή.

Ωστόσο, αυτή η αποχή, εκτός από τις επιπτώσεις που έχει στη σχέση, έχει επιπτώσεις ακόμα και στον ίδιο τον οργανισμό μας.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι συμβαίνει στο σώμα μας αν απέχουμε για καιρό από την σεξουαλική δραστηριότητα.

Αρρωσταίνουμε πιο εύκολα

Μπορεί να σας ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά το σεξ δημιουργεί αντισώματα που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τα κοινά κρυολογήματα. Όταν απέχουμε οι πιθανότητές να κρυολογήσουμε, μπορεί να είναι υψηλότερες από το συνηθισμένο.

Αδυνατεί η μνήμη

Οι συχνές σεξουαλικές επαφές, όπως εξηγούν οι ειδικοί, δημιουργούν νέα κύτταρα στον κόμβο μνήμης του εγκεφάλου. Που σημαίνει ότι βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης.

Δυσκολίες στον ύπνο

Θα έχετε παρατηρήσει πως μετά το σεξ, κοιμάστε σχεδόν αμέσως. Αυτό συμβαίνει και γιατί το σώμα μετά την ερωτική επαφή, απελευθερώνει μια ειδική ορμόνη που προκαλεί ύπνο, την προλακτίνη.

Αυτή η χημική ουσία αναγκάζει το σώμα να κοιμηθεί πολύ πιο γρήγορα, χαλαρώνοντας τους μυς και δημιουργώντας ένα κύμα ανακούφισης για τον εγκέφαλο. Έτσι, αν δεν κάνουμε σεξ, δεν απελευθερώνεται αυτή η ουσία, άρα κοιμόμαστε πιο δύσκολα.

Έχουμε περισσότερο άγχος

Με τον οργασμό αυξάνονται ορμόνες όπως η οκυτοκίνη, η κορτιζόλη και οι ενδορφίνες, προκαλώντας μία γενικευμένη αίσθηση χαλάρωσης και ευφορίας. Όταν, λοιπόν, η σεξουαλική Μας δραστηριότητα είναι πολύ μειωμένη, είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι σε αγχώδεις διαταραχές.

Αύξηση βάρους

Θα το έχετε ακούσει πως το σεξ είναι μία από τις καλύτερες μορφές γυμναστικής. Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε πόσες θερμίδες καίμε όταν κάνουμε σεξ, όμως σίγουρα θα καταλάβετε πόσες θερμίδες καίγατε όταν θα σταματήσετε.

Πηγή: baby.gr

Photo credits: @spanic/ unsplash

You may also like