5 σκέψεις που αξίζει να κάνεις πριν κοιμηθείς το βράδυ

Οι περισσότεροι άνθρωποι πριν κοιμηθούμε το βράδυ, κάνουμε σκέψεις για τη μέρα που πέρασε η σκεφτόμαστε τι έχουμε να κάνουμε την επόμενη. Σκέψεις που ενδέχεται να μας γεμίζουν άγχος, προβληματισμούς και στο τέλος να μας χαρίζουν μια μεγάλη δόση αϋπνίας. Από σήμερα λοιπόν, δοκίμασε κάτι διαφορετικό και κάνε άλλες σκέψεις, εκείνες που θα σε αποφορτίσουν, θα σε χαλαρώσουν και φυσικά θα σου υπενθυμίσουν ότι η ζωή είναι πολύ ωραία – για να την γεμίζουμε με αρνητικές σκεφτείς και περιττό στρες.

1. Σκέψου τα πρόσωπα που αγαπάς

Πριν κλείσεις τα μάτια σου σκέψου τα πρόσωπα που αγαπάς και είσαι σίγουρη ότι θα σου χαρίσουν τα πιο όμορφα συναισθήματα. Φέρε στο μυαλό σου το χαριτωμένο γέλιο των παιδιών σου, είτε τα λακάκια του συντρόφου σου, που τόσο αγαπάς και κοιμήσου με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο σου.

2. Σκέψου ότι είσαι καλά και υγιής

Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή και αξίζει να το θυμάσαι συνέχεια αυτό. Πριν κοιμηθείς σκέψου ποσό τυχερή είσαι που έχεις την υγεία σου και την επόμενη μέρα μπορείς να κάνεις τα πάντα, γιατί είσαι καλά και μπορείς! 

3. Σκέψου ένα στόχο

Τα όνειρα υπάρχουν για να γίνονται πραγματικότητα, γι’ αυτό πριν κοιμηθείς το βράδυ και ξεκουραστείς, φέρε στο μυαλό σου ένα στόχο που θες να κατακτήσεις. Δούλεψε το για λίγο και δες – πάντα με θετικό τρόπο – πως θα τα καταφέρεις! Οι στόχοι σου μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγή δουλειάς, προσωπικές σκέψεις αλλά και οτιδήποτε θα σε κάνει να πας ένα βήμα πιο μπροστά.

4. Σκέψου αγαπημένες παιδικές αναμνήσεις

Μέσω των αναμνήσεων και δη των παιδικών, θυμόμαστε ποιοι είμαστε. Θυμήσου αγαπημένες στιγμές που σε έκαναν να νιώθεις ιδιαίτερα και ξεχωριστά και ταξίδεψε έστω για λίγο στο παρελθόν. Αμέσως θα διώξεις αρνητικές σκέψεις και θα νιώσεις γαλήνη και χαρά! 

5. Πάρε μια ανάσα και σκέψου τους στίχους ενός τραγουδιού η ποιήματος που σε ηρεμεί 

Σκέψου το αγαπημένο σου τραγούδι ή το ποίημα που σε χαλαρώνει και σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα και πάρε μια μεγάλη ανάσα. Θα δεις αμέσως ότι στο μυαλό θα σου έρθουν αμέσως θετικές εικόνες και η ψυχολογία σου θα αλλάξει στο λεπτό.

Και όνειρα γλυκά! 

Featured image: @neginmirsalehi / instagram

You may also like