5 υλικά για Spaghetti alla Siciliana

by The K-magazine

Ένα γευστικό ταξίδι στην γειτονική Σικελία, με μία αυθεντική συνταγή με πολύ δυνατή γεύση και μόνο 5 υλικά….

Θα χρειαστείτε:


2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
νιφάδες-1-2 κουτ. κόκκινο τσίλι
4 κουταλιές της σούπας Λιαστές ντομάτες
1/2 ματσάκι φύλλα μαϊντανού
500 gr spaghetti
Αλάτι
Σκληρό τυρί όπως Grana Padano ή παρμεζάνα (για γεύση)

Προετοιμασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε μακαρόνια σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα και τις κόκκινες νιφάδες τσίλι, και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό, στη συνέχεια, προσθέτουμε το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το βάζουμε το στην άκρη…

Στραγγίζουμε τα έτοιμα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με το περιεχόμενο στο τηγάνι στη μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί!
Buon Appetito!

Πηγή συνταγής

You may also like