5 ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΑΚΡΙΑ

Όταν, με το καλό, ο καιρός το πάρει σιγά σιγά απόφαση και φτιάξει για τα καλά, μαζί με αυτόν θα κινητοποιηθούν και κάποιοι άλλοι “μικροί μας φίλοι” και θα πετάξουν προς το σπίτι μας για να τραφούν. Φυσικά, αναφερόμαστε στα -καθόλου αγαπημένα- κουνούπια, που και μόνο στο άκουσμα της αύξησης της θερμοκρασίας ετοιμάζουν τα όπλα τους κι έρχονται να μας αφήσουν τα σημάδια τους… Κυριολεκτικά.

Υπάρχουν, όμως, μερικά φυτά που ισχυρίζονται ότι μπορούν να διώξουν τους ενοχλητικούς επισκέπτες και να προσφέρουν λίγη περισσότερη ψυχική ηρεμία.

1. Σιτρονέλα

Η σιτρονέλα χρησιμοποιείται σαν συστατικό πολλών προϊόντων, όπως κεριών, σπρέι, λοσιόν, και πολλών άλλων, για την αποτελεσματικότητά της ενάντια στα κουνούπια. Το έλαιο του φυτού αποτελεί πολλές φορές επιλογή για τη θεραπεία του σημείου του δέρματος που έχει τσιμπηθεί από κάποιο έντομο.

2. Μέντα

Η μέντα μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στο να κρατήσετε μακριά έντομα, όπως τα κουνούπια, οι μύγες και τα μηρμύγκια, αλλά, παράλληλα, μπορεί να σας δώσει ένα εξαιρετικό άρωμα στον χώρο. Πέρα από κάποιο σπρέι ή λοσιόν, μπορείτε να επενδύσετε σε μερικές γλάστρες που και θα διώχνουν τα κουνούπια με το φυσικό τους άρωμα και θα ομορφαίνουν τον χώρο.

3. Λεβάντα

Το έλαιο λεβάντας έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην απώθηση των κουνουπιών, ενώ η ίδια η λεβάντα έχει αναλγητικές και αντισηπτικές ιδιότητες, και άρα έχει την ικανότητα να καταπραΰνει το δέρμα.

4. Θυμάρι

Το έλαιο θυμαριού έχει συστατικά με σημαντικές απωθητικές ιδιότητες ενάντια στα κουνούπια και ιδιαίτερα απέναντι σε συγκεκριμένα είδη τους. Αυτό συμβαίνει χάρη στα μονοτερπένια που βρίσκονται στο συγεκριμένο έλαιο κι έχει αποδειχθεί επιστημονικά η συμβολή τους στο εν λόγω θέμα.

5. Δυόσμος

Το έλαιο δυόσμου μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο ενάντια στα κουνούπια και, μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο US National Library of Medicine, η απωθητική τους δράση μπορεί να κρατήσει δύο με τρεις ώρες.

Featured image: unsplash.com/@brina_blum

You may also like