5 Μυστικά για να καταπολεμήσουμε την Πρόωρη Γήρανση

Είναι μία διαδικασία που μπορούμε να την επιβραδύνουμε, φτάνει να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες μας …Ή να προσθέσουμε καινούργιες. Σίγουρα είναι κάτι που επιτυγχάνεται ανεξαρτήτως DNA ή γονιδίων, που φυσικά παίζουν τον δικό τους ρόλο.

Προστατευόμαστε από τον ήλιο

Τώρα που θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν και ο ήλιος κάνει πιο έντονη την εμφάνισή του, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο σχολαστικοί με την προστασία της επιδερμίδας μας. Είναι γνωστό ότο ο ήλιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του δέρματος. Προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέες ρυτίδες, νωρίτερα από την ώρα τους, ή κηλίδες, φοράμε είτε αντηλιακή κρέμα είτε κρέμα ημέρας με δείκτη αντηλιακής προστασίας. Όσο για τα μάτια μας και την γύρω περιοχή, δεν ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου.

Υιοθετούμε έναν πιο χαλαρό τρόπο ζωής

Για να αισθανόμαστε καλά, πρέπει αρχικά να αποφορτιστούμε από το stress και στη συνέχεια να έχουμε ευχάριστους ανθρώπους στην ζωή μας. Άρα αποβάλλουμε οτιδήποτε τοξικό μας περιβάλλει… Κι αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα μας με χαμόγελο και χαρούμενη διάθεση.

Προσέχουμε την διατροφή μας

Το να πίνουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα ή να ξεφύγουμε διατροφολογικά τρώγοντας “βλακείες” μια στο τόσο, δεν έβλαψε κανέναν! Αν, όμως, στο καθημερινό μας διατροφολόγιο υπάρχει βαρύ αλκοόλ και fast/ junk food… τότε θα πρέπει να τα περιορίσουμε για να προλάβουμε τα χειρότερα! Παίρνουμε ένα καλό πρωινό κι υιοθετούμε τον μεσογειακό τρόπο διατροφής και δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να παραστρατήσει… συχνά!

Άσκηση, fitness, γυμναστική…

Όπως και να το ονομάσουμε, πρέπει να μπει στην καθημερινότητα μας. Μια φορά την εβδομάδα να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο ή να κάνουμε μία βόλτα στο πάρκο, δεν αρκεί. Θέλει σύστημα, όχι εξουθενωτικό, αλλά με προγραμματισμό. Διαλέξτε ποιο άθλημα σας ταιριάζει και πόσες φορές μπορείτε να το εντάξετε στο πρόγραμμα σας… και ξεκινείστε asap!

Κλείνουμε ραντεβού με τους κατάλληλους γιατρούς

Last but not least…επιλέγουμε τους κατάλληλους γιατρούς για να μας παρακολουθούν. Ένας παθολόγος κι ένας δερματολόγος είναι αυτοί που θα μας καθοδηγήσουν σωστά για το ποιος τρόπος ζωής μας ταιριάζει για να μεγαλώσουμε όμορφα και με υγεία!

Featured image: pexels.com/@pavel-danilyuk

You may also like