5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΚΛΗ

Πιθανότατα να τον έχετε ακουστά. Σίγουρα όμως έχετε δει κάπου τα κοσμήματά του που έχουν μία ιδιαίτερη αισθητική και  τραβούν το βλέμμα.

Ο Παναγιώτης Τσίκλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά. Σπούδασε στην Αθήνα και μετέπειτα με υποτροφία στην Γαλλία την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας.

Από νεαρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για τον σχεδιασμό  και κυνηγούσε την τελειότητα σε ότι έκανε. Διακρίθηκε σε εκθέσεις στο εξωτερικό και τα κοσμήματα του κατέκτησαν αμέσως την σύγχρονη και απαιτητική Ελλάδα. Η έντονη μάτια του στην λεπτομέρεια και ο καινοτόμος τρόπος έκφρασης του είχε ως αποτέλεσμα τις συνεργασίες του με μεγάλους οίκους υψηλής κοσμηματοποιίας.

Μετά από χρόνια δημιουργικής εξερεύνησης έγιναν και τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματός του στο Κολωνάκι όπου μπόρεσε να αφιερωθεί και στην κατασκευή νέων σχεδιαστικών αντικειμένων και γλυπτών κινώντας το ενδιαφέρον σε γκαλερί της Ιταλίας και της Μόσχας όπου και εκτέθηκαν.

Η ανάγκη του να πειραματίζεται με διάφορα υλικά όπως χρυσός, σίδερο, μάρμαρο κ.α είναι γιατί το μυαλό του δεν σταματάει ποτέ και ο κατάλογος των δημιουργιών του ολοένα και προστίθεται. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι θα ήθελε να ήταν προικισμένος με το ταλέντο της μαρμαρογλυπτικής

5 Things to know

Διαβάζοντας προημερών μία συνέντευξη του στο andro.gr που είχε παραχωρήσει πριν μερικά χρόνια στον αγαπημένο Κίμωνα Φραγκάκη, ανακάλυψα τα παρακάτω που μου έκαναν εντύπωση και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.

-Για τον Παναγιώτη Τσίκλη Δύο βασικά συστατικά που δημιουργούν το στυλ είναι η προσωπικότητα σε συνδυασμό με την κομψότητα. Δεν μιλά μόνο για το φαίνεσθαι, αλλά και για το φέρεσθαι.

 -Αν ήθελε να απεικονίσει το σύγχρονο ελληνικό ύφος με μία δημιουργία του, θα ήταν συνδυασμός αυθεντικότητας, ελευθερίας και έντασης.

-Σε έναν άνδρα ξεχωρίζει ως εμφανισιακή αρετή να μπορεί να υποστηρίζει την εικόνα του. Και στην γυναίκα οτιδήποτε αναδεικνύει το στυλ της, χωρίς να κραυγάζει.

-Θα ήθελε να ζει στο Μεσαίωνα. Κάτι που διατρέχει όλα τα σχέδια του.

-Ο κινηματογραφικός ήρωας που τον έχει επηρεάσει είναι οι φανταστικοί ήρωες της Μάρβελ. Μιας και συνδυάζουν ηρωισμό και καλοσύνη.

Θα τον βρείτε στο instagram: @panagiotistsiklis

You may also like