ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ;

Ως άνθρωπος που έχω μεγαλώσει με σκυλάκια, δε σας κρύβω πως δυσκολεύομαι να πείσω ορισμένους για το τι χάνουν…! Ένα κατοικίδιο μπορεί να γίνει ο καλύτερός μας φίλος μας ακούει πάντα και δε μας κρίνει ποτέ… ΟΚ, ίσως μας κοιτάει με νόημα όταν τον έχουμε αφήσει μόνο για κάποιες ώρες! Κι αν ανήκετε στους διστακτικούς, έχω να σας πω μόνο πως ένα ζωάκι στο σπίτι θα σας κάνει καλό ψυχή τε και σώματι! Πώς;

               01

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι τακτικές βόλτες με το σκυλάκι μας αυξάνουν τη σωματική σου δραστηριότητα, με αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων) η χοληστερόλη να παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα.

               02

Ακόμη κι αν κοιτάξουμε το σκύλο ή τη γάτα μας που μας επιστρέφουν ένα βλέμμα όλο αγάπη, το σώμα παράγει ωκυτοκίνη, τη λεγόμενη ορμόνη της αγάπης. Αμέσως αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και χαρούμενοι με τα αισθήματα άγχους και κατάθλιψης να εξαϋλώνονται– άλλωστε με την αμερόληπτη αγάπη τους είναι λογικό! Φανταστείτε πόσο καλύτερα αισθανόμαστε όταν τους αγκαλιάζουμε και παίζουμε μαζί τους!

               03

Οι κηδεμόνες σκύλων εκ των πραγμάτων είναι πιο δραστήριοι χάρη στις βόλτες που μοιράζονται. Αυτό “μετράει” σαν άσκηση και μπορεί να ισορροπήσει την αρτηριακή μας πίεση.

               04

Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδιο στο σπίτι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργικές παθήσεις όπως άσθμα ή έκζεμα. Τα ζωάκια μας δεν είναι μόνο δάσκαλοι που μαθαίνουν την υπευθυνότητα και τη συντροφικότητα στα παιδάκια μας, αλλά θωρακίζουν και την υγεία τους! Kudos!

               05

Η αλληλεπίδραση με το ζωάκι μας απελευθερώνει ενδορφίνες, aka ορμόνες χαλάρωσης, που λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο, ανακουφίζοντας από χρόνιους πόνους. Τρέμε, παρακεταμόλη!

               06

Σε έρευνα διαπιστώθηκε πως νεαρά άτομα που συμβίωναν με κατοικίδιο είχαν πιο ισχυρούς δεσμούς τόσο με τους φίλους και την οικογένεια όσο και με την κοινότητά τους εν γένει. Το socializing στα καλύτερά του!

               Είμαι σίγουρη πως φτάνοντας στην τελευταία γραμμή, οι σκυλογονείς/γατογονείς θα κοιτάξετε με λατρεία το τετράποδο “παιδί” σας. Δε σας βάζω στοίχημα καν, θα το χάσετε!

               Πηγή: Health

Featured image: unsplash.com/@wadeaustinellis

You may also like