ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ “ΦΟΥΣΚΩΜΑ” ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Ο Αύγουστος μπαίνει με υψηλές θερμοκρασίες! Νιώθετε το σώμα σας βαρύ και φουσκωμένο; Εστιάστε αν είναι συχνό πρόβλημα και πως μπορείτε να το μειώσετε, καθώς η ζέστη δε βοηθά καθόλου. Σίγουρα όλες αναμένουμε να βάλουμε τα πολύχρωμα μαγιό μας και να βγούμε στην παραλία. Παρόλα αυτά, μέσα μας νιώθουμε, ότι δεν κάναμε όσα έπρεπε το τελευταίο διάστημα. Είτε γιατί είχαμε έλλειψη χρόνου, είτε γιατί η κούραση της φετινής χρονιάς ξεδιπλώνεται λίγο λίγο. Δε χρειάζεται να αγχωθούμε, παρά μόνο να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τον εαυτό μας, κατά την διάρκεια των διακοπών. Το κολύμπι στη θάλασσα ή λίγο παραπάνω περπάτημα θα βοηθήσει, σε συνδυασμό με το καθημερινό διατροφικό μενού, για να εξαλείψετε την κατακράτηση για πάντα. Ας δούμε πρώτα τα συμπτώματα που προκαλεί μια κατακράτηση και ύστερα τις λύσεις…

5 σημάδια που δηλώνουν ότι έχουμε κατακράτηση

Αν έχετε πρήξιμο ή φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς, πρήξιμο στο πρόσωπο και στους γοφούς, πρησμένα πόδια και αστραγάλους… Τότε σίγουρα σας πολιορκεί μια έντονη κατακράτηση. Επίσης, οι έντονες διακυμάνσεις του βάρους ή η δυσκαμψία στις αρθρώσεις, δηλώνουν πως πρέπει να εστιάσετε στο πρόβλημα.

@dominikmartin/ unsplash.com
Things to do

Η μείωση στην κατανάλωση αλατιού είναι μια πολύ καλή πρακτική, ώστε να έχετε άμεσα αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Δε χρειάζεται να προσθέσετε αλάτισε όλες τις τροφές, διότι υπάρχει παντού. Επίσης, υπάρχει σε όλες τις συσκευασμένες τροφές, που σημαίνει ότι πρέπει να τις μειώσετε αισθητά, αν θέλετε να δείτε την διαφορά. Προτιμήστε να καταναλώνετε φρέσκες. Το λεμόνι ή το μπαλσαμικό μπορεί να γίνει το τέλειο υποκατάστατο του αλατιού, εξίσου τέλεια!

Διανύουμε την πιο ζεστή περίοδο του καλοκαιριού και τις περισσότερες φορές η κατανάλωση αλκοόλ είναι περισσότερο αυξημένη από ότι πριν. Η χρήση του αλκοόλ αφυδατώνει την οργανισμό, με αποτέλεσμα να νιώσουμε όλα αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλεί η κατακράτηση. Μπορείτε στις εξόδους σας, να επιλέγετε είτε ένα ποτήρι λευκό η κόκκινο κρασί είτε 1 ποτήρι παγωμένη μπύρα.

Αδιαμφησβήτητα αυτή τη περίοδο, ίσως νιώθετε ότι δεν μπορείτε να σηκωθείτε από την καρέκλα του γραφείου ή την ξαπλώστρα στην παραλία, όμως  η καθιστική ζωή δεν βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης. Επωφεληθείτε αν είστε στην παραλία να παίξετε λίγες ρακέτες, beach volley ή να κολυμπήσετε λίγο παραπάνω, κάνοντας συνδυαστικές ασκήσεις μέσα στο νερό! Τα αποτελέσματα θα έρθουν γρήγορα και σταθερά.

Όλα είναι θέμα μιας αρχής.

Photo credits: unsplash.com/@dominikmartin

You may also like