6 λόγοι για τους οποίους η μουσική αυξάνει την παραγωγικότητα στη δουλειά

shutterstock_139557047Η μουσική βιομηχανία αποδεικνύει ότι εκτός από λόγους προσωπικής ευχαρίστησης, πρέπει να ακούμε μουσική γενικά και ιδιαίτερα σε ώρα εργασίας γιατί αποδεδειγμένα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητάς.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από οργανισμούς αδειοδότησης, σχετικούς με τη μουσική, το 77% των ερωτηθέντων επιχειρήσεων που έκαναν το πείραμα, υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς η μουσική στο χώρο της εργασίας αυξάνει το ηθικό του προσωπικού και βελτιώνει την ατμόσφαιρα.

Σε περίπτωση που εσείς, κάποιος συνάδερφος ή ο διευθυντής σας εργάζεστε στο γραφείο με μουσική υπόκρουση, φροντίστε η μουσική που ακούτε να είναι κλασσική ή ορχηστρική. Τα τραγούδια με πολλούς στίχους ή οι τελευταίες, δυνατές επιτυχίες του ραδιοφώνου, φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα και δεν σας επιτρέπουν να συγκεντρωθείτε.

Παρουσιάζουμε έξι από τα πιο σημαντικά οφέλη της μουσικής, κατά τη διάρκεια εργασίας:

1) Η διάθεση γίνεται γρήγορα θετική. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε μια νέα και ενδεχομένως καλύτερη προοπτική για το έργο που έχετε αναλάβει, ακόμα και να καταλήξετε σε λύσεις ή καλύτερους τρόπους για να αντεπεξέλθετε σε αυτό που σας έχει ζητηθεί.

2) Η μουσική αυξάνει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση σας, καθώς “γεμίζει” το μυαλό σας με feel-good ερεθίσματα και σας βοηθά να αντιμετωπίσετε πολύπλοκα καθήκοντα.

3) Ακόμα και αν δεν έχετε κάποια ουσιώδη επίπεδα παραγωγικότητας, τουλάχιστον θα αισθανθείτε λίγο πιο ευτυχισμένοι ακούγοντας μουσική, το οποίο είναι σημαντικό.

1f08f2192604b28d42ddaf5c3308687d4) Η πληκτρολόγηση μπροστά σε υπολογιστή και η ανάγνωση μιας αναφοράς της εργασίας σας προς παρουσίαση, γίνονται σε πολύ γρήγορο ρυθμό χάρη στην ώθηση που δίνει η μουσική.

5) Τονώνει την ενέργεια και το κίνητρό να ολοκληρώσετε ένα δύσκολο έργο που μέχρι στιγμής αναβάλλατε γιατί σας άγχωνε.

6) Η ακρόαση αργής μουσικής μετά από μια έντονη και παραγωγική μέρα στη δουλειά, σας βοηθά να χαλαρώσετε και μπορεί να λειτουργήσει ως μια καθημερινή επιβράβευση στο σώμα και το μυαλό σας.

Δοκιμάστε να εργαστείτε μετά μουσικής, ξεκινώντας ακούγοντας τις παρακάτω συλλογές κλασσικών κομματιών.
https://www.youtube.com/watch?v=wLkjMLdLf3s
https://www.youtube.com/watch?v=-KGRnm3eJoE

Πηγή: http://www.spreeder.com/

You may also like