6 Λόγοι που ένας άντρας δεν θα δεσμευτεί

Ζούμε σε μία κοινωνία με άπειρα διλήμματα. Μαύρο ή άσπρο; Φόρεμα ή παντελόνι; Χειμώνας ή καλοκαίρι; Καφές ή τσάι; Σχέση ή single; Αμέτρητα ερωτήματα που δεν ξέρεις ποια είναι η σωστή απάντηση. Τελικά οι γυναίκες ή οι άνδρες είναι πιο αναποφάσιστοι; Ή όλα πλέον είναι τόσο «χαλαρά», που μόνο οι άνδρες καλοπερνούν στις «σχέσεις» τους;

Εφοδιάστηκα με πολλή υπομονή και ρώτησα αρκετούς άντρες γιατί φοβούνται την δέσμευση,  γιατί δεν θέλουν να κάνουν σχέση και θα σας παρουσιάσω τις απόψεις τους γύρω από αυτό το θέμα που μας απασχολεί.

  • Μοναξιά μου όλα:  Στον άνδρα,  του αρέσει να είναι μόνος τους. Δεν φοβάται την μοναξιά την απολαμβάνει και την αναζητά. Στην ζωή του έχει κάνει πολλές προσπάθειες για σχέση αλλά πάντα ένιωθε σαν «θηρίο σε κλουβί». Σαν γυναίκα κατάλαβα ότι αυτός ο τύπος άντρα δεν αξίζει σε καμία γυναίκα. Αν αυτός σε νιώθει σαν «φυλακή» είναι δικό του πρόβλημα!
  • Το παρελθόν ζει: Αυτός ο άντρας ήξερε να αγαπά δυνατά και αληθινά ώσπου μία γυναίκα τον έκανε χίλια κομμάτια. Και υποσχέθηκε στον εαυτό του  να μην ξανακάνει ποτέ σχέση. Πιστεύει ότι όλες είμαστε ίδιες και ότι όσο άριστα και αν μας φέρεται τόσο σκάρτα θα του φερθούμε! Αλλά πάντα στην καρδιά του θα βρίσκεται αυτή μία γυναίκα. Δεν θα την ξεχάσει ποτέ και σε περίπτωση που βρει κάποια άλλη γυναίκα θα ζει στην σκιά της πρώην του!
  • Οι αιώνιοι single φίλοι: Πάντα σε κάθε ανδροπαρέα υπάρχουν οι φίλοι που δεν κάνουν σχέσεις. Και μόλις «μυριστούν» ότι κάποιος μπήκε στο club της δέσμευσης θα πέσουν από πάνω του και θα του αραδιάσουν όλες τις υποτιθέμενες αρετές της εργένικης ζωής! Όταν θα έχετε αποφασίσει να καθίσετε μέσα στο σπίτι θα παίρνουν τηλέφωνο λέγοντας «Τι έγινε σπιτόγατε; σε αφήνει η γυναίκα για καμιά μπύρα με τους φίλους σου;;;». Ως γυναίκα, παίρνω θέση και λέω ότι «ποτέ μα ποτέ δεν θα σας κάνουμε να χάσετε τους φίλους σας». Θέλετε χρόνο για τον εαυτό σας όπως ακριβώς και εμείς. Οπότε καλό θα είναι τα ζευγάρια να διαθέτουν χρόνο σε φίλους, οικογένεια και χόμπι!!!
  • Η κακιά πεθερά: Η μανούλα που δεν θέλει να χάσει τον κανακάρη της. Φοβάται σε ποια θα τον παραδώσει. Ποια θα αντικαταστήσει την μανούλα; Τον έχει καλομάθει με τα καθαρά και σιδερωμένα ρουχαλάκια και με τα πεντανόστιμα φαγητά της. Δεν θέλει ο γιος της να κακοπέσει. Πάντα η μαμά του θα είναι πάνω από όλα. Θα ανακατεύεται πάντα στην σχέση σας ώσπου στο τέλος θα σας χωρίσει. Γιατί εκείνος πιστεύει ότι μόνο  η μόνη γυναίκα που θα τον αγαπήσει πραγματικά είναι η γλυκιά του μανούλα και θα μείνει πάντα κοντά της!
  • Womanizer: Ένας ακόμα τύπος άντρα που πιστεύει ότι η σχέση δεν του πηγαίνει. Αγαπημένη του φράση «ανήκω σε όλες τις γυναίκες, δεν μπορώ να διαλέξω μόνο μία. Τι θα απογίνουν οι υπόλοιπες;;» Το μάτι το χρησιμοποιεί ως ραντάρ ώστε να βρει τις πιο όμορφες γυναίκες. Δεν θέλει σχέση και το δηλώνει ανοιχτά. Θα σου λέει συνεχώς ότι «σημασία έχει στην ζωή να περνάμε καλά στο παρόν γιατί το μέλλον είναι αβέβαιο». Αν εσένα σε καλύπτει αυτό συνέχισε μαζί του. Αλλά μην έχεις βλέψεις ότι θα αλλάξει. Δεν πρόκειται!
  • Αυτός που ΔΕΝ θέλουν οι γυναίκες: Ναι υπάρχει και αυτή η κατηγορία που κάποιοι άντρες είναι μόνοι τους. Δεν τους επιλέγουμε εμείς οι γυναίκες. Ίσως να είναι πολύ καλοί για εμάς ή να μην μας αρέσουν ή όπως έχω ακούσει χιλιάδες φορές  «οι γυναίκες δεν θέλουν τα καλά παιδιά». Μήπως κάνουμε και εμείς λάθη; Το καλό παιδί δεν είναι μόνο καλός φίλος μπορεί να γίνει και ένας πολύ καλός σύντροφος.

Το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα από τις απόψεις των αντρών είναι ότι και τα δύο φύλα κάνουμε λάθη. Ίσως να έχουμε γίνει πιο απόμακροι οι άνθρωποι μεταξύ μας. Αλλά να θυμόμαστε κάπου-κάπου ότι ο κάθε άνθρωπος θέλει μία συντροφιά, μία αγκαλιά και ένα χάδι γιατί στην αγάπη τα πράγματα είναι απλά ας μην τα περιπλέκουμε.

You may also like