6 λόγοι που αποδεικνύουν ότι (τελικά) η γυμναστική στο σπίτι είναι τέλεια

Εδώ και ένα χρόνο – με τις καραντίνες και τα συνεχή lockdown – προσπαθείς να είσαι τυπική και να κάνεις όσο πιο πολύ συχνά μπορείς γυμναστική στο σπίτι. Όμως μερικές μέρες (ακόμα και εβδομάδες) λόγω διάθεσης και προγράμματος δεν τα καταφέρνεις. Δεν πειράζει, δες την κάθε μέρα σαν ένα νέο κεφάλαιο και αν έχεις ακόμα ενδοιασμούς, διάβασε παρακάτω τους 6 λόγους που θα σε πείσουν να δεις τη γυμναστική με άλλο μάτι!

1. Όλα είναι δίπλα σου

Θες μετά το workoutνα πας να κάνεις ντους ή απλά να πιείς νερό; Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς άνετα να κάνεις και τα δύο, αφού όλα είναι δίπλα σου και δεν χρειάζεται να περιμένεις να τελειώσει κάποιος, όπως γίνεται στο γυμναστήριο. Είναι όμορφο συναίσθημα να έχεις ελευθερία κινήσεων και να μπορείς να κάνεις ότι θέλεις στον προσωπικό σου χώρο.

2. Διαλέγεις μόνη σου τη μουσική

Πόσες φορές όταν έκανες γυμναστική εκτός σπιτιού, ευχόσουν να μπορούσες να αλλάξεις το playlistτου workout; Όπως και να το κάνουμε η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην διάθεση όσο και στην ένταση που μπορείς να δώσεις στη γυμναστική. Στο σπίτι σου απλά πατάς τη λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια και είσαι πανέτοιμη να τα δώσεις όλα!

3. Είναι δωρεάν

Φυσικά και στηρίζουμε τα γυμναστήρια όταν είναι ανοιχτά, αλλά η γυμναστική στο σπίτι είναι εντελώς δωρεάν και αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική σου επιλογή. Δεν κοστίζει τίποτα, δεν έχει εγγραφές και μπορείς να την ξεκινήσεις αλλά και να την κόψεις ανά πάσα στιγμή. Τέλειο, ε;

4. Κερδίζεις χρόνο

Υπό κανονικές συνθήκες για να ήσουν τυπική στο μάθημα – χωρίς αργοπορίες κτλ. – έπρεπε να φύγεις το λιγότερο μισή ώρα πριν από το σπίτι σου. Και αυτό γιατί έπρεπε να φτιάξεις την τσάντα σου, να βρεις parkingαλλά και να ετοιμαστείς. Τώρα απλά, φέρνεις μπροστά σου τα όργανα γυμναστικής και αυτό ήταν, το workoutαρχίζει αμέσως, χωρίς γκρίνιες και χαμένα λεπτά.

5. Νιώθεις περισσότερη σιγουριά

Κάποιοι άνθρωποι δεν νιώθουν καλά όταν γυμνάζονται και γύρω τους είναι πολλοί άνθρωποι. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, κάνε τώρα ήσυχη τη γυμναστική σου στο σπίτι και νιώσε πιο σίγουρη με τον εαυτό σου και επιπλέον αυτοπεποίθηση για το σώμα σου. Και που ξέρεις, όταν ανοίξουν και πάλι τα γυμναστήρια, όλες οι ανασφάλειες μπορεί να έχουν κάνει περίπατο!

6. Βρέξει, χιονίσει..μάθημα δεν χάνεις!

Σίγουρα στο παρελθόν έχεις χάσει πολλά μαθήματα λόγω καιρού, θες το κρύο, η έντονη βροχή ακόμα και τα χιόνια σε έκαναν να αφήσεις το workout ‘’για την επόμενη φορά’’. Τώρα μέσα στο σπίτι σου είσαι ασφαλής από τις καιρικές συνθήκες και δεν έχεις καμία δικαιολογία να ακυρώσεις τη γυμναστική σου.

Featured image: @Cottonbro_PEXELS

You may also like