Διατροφή και ενυδάτωση μετά από έντονο κρύο

Οι απότομες μεταβολές του καιρού δημιουργούν συχνά προβλήματα στην επιδερμίδα μας. Καιρός λοιπόν να εστιάσουμε σε τι πρέπει να προσέξουμε. Αν δεν φροντίσουμε τώρα τον εαυτό μας… Ίσως νιώσουμε κάπως δυσάρεστα αφού η επιδερμίδα μας θα χάσει την ελαστικότητα της λόγω κρύου. Η ξηρότητα ή οι κοκκινίλες δημιουργούν ξεφλουδίσματα ακριβώς όπως το καλοκαίρι. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Ξεκινήστε με τα ακόλουθα και θα ισορροπήσετε το phτης επιδερμίδας στο σωστό timing…

Σωστή διατροφή

Αλλάξτε τη διατροφή σας έτσι ώστε να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να αντιμετωπίσει το κρύο. Το να πίνετε περισσότερο νερό το χειμώνα είναι λίγο δύσκολο καθώς το κρύο μας αποτρέπει αλλά είναι σημαντικό. Επίσης, η επιλογή στις διατροφικές μας συνήθειες είναι σημαντικό, καθώς τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας όπως το αβοκάντο, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, η βρώμη, οι γλυκοπατάτες, ο άγριος σολομός, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, δρουν ως ασπίδες στις δύσκολες μεταβολές θερμοκρασίας. Ένα tip που βοηθάει είναι να περιορίσετε το αλκοόλ και την καφεΐνη… Καθώς είναι διουρητικά και προκαλούν αφυδάτωση. Αρχίστε να βάζετε μια πλούσια ενυδατική/αντιγηραντική κρέμα διότι αυτή είναι η καλύτερη περίοδος.


Απολέπιση όποτε χρειάζεται…

Η ανάγκη της επιδερμίδας να «παίρνει ανάσα» ακόμα και όταν η θερμοκρασία βρίσκεται χαμηλά είναι αλήθεια. Αν παρατηρείτε σημάδια ξηρότητας, επιλέξτε ένα ήπιο προϊόν απολέπισης και χρησιμοποιήστε το μία φορά την εβδομάδα – αν τυχόν έχει δημιουργηθεί ερυθρότητα αφήστε για λίγο καιρό εντελώς γιατί τότε χρειάζεστε άλλη αγωγή. Η διαδικασία της απολέπισης από την μια πλευρά απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του προσώπου από την άλλη πλευρά ενεργοποιεί τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων. Στην διαδικασία του καθαρισμό, καλό είναι να επιλέξτε ήπια προϊόντα με συστατικά όπως το μέλι ή την λεβάντα, που διατηρούν τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας.


Ενυδάτωση full!

Η καθημερινή εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι αναγκαία για την ενδυνάμωσή της απέναντι στην επίθεση του κρύου και την ξηρότητα που προκαλεί. Αν παρατηρείτε πως η επιδερμίδα σας απορροφάει την κρέμα ημέρας που χρησιμοποιείτε αμέσως και νιώθετε να «τραβάει», αλλάξτε σε μια πιο πλούσια φόρμουλα μεShea butter ή ένα blend ενυδατικών και θρεπτικών φυσικών συστατικών που θα καλύψουντην κατάλληλη περιποίηση τη συγκεκριμένη περίοδο. Μη ξεχνιέστε λόγω συννεφιάς!Η ηλιακή ακτινοβολία υπάρχει ακόμα και αν δεν είναι πάντοτε ορατή. Ο δείκτης προστασίας (SPF) πρέπει να είναι ο «φύλακας» άγγελος μας συνεχώς.

Take care of you…

Featured image: unsplash.com/@joshmillgate

You may also like