6 Λόγοι που οι μαμάδες χρειάζονται τους φίλους τους

Το γεγονός ότι αποκτάς παιδί ή παιδιά, δεν σημαίνει ότι αποκόβεσαι από την παλιότερη καθημερινότητα σου. Εφόσον στο παρελθόν είχες ανθρώπους γύρω σου που περνούσες καλά και σε στήριζαν, μπορείς να συνεχίσεις και τώρα. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Και θα σου πούμε εμείς τους λόγους που πρέπει να το προσπαθήσεις, λίγο παραπάνω…

1. Μας χαλαρώνουν

Όταν έχουμε φτάσει στο παρά πέντε της κατάρρευσης με το μωρό, οι φίλοι είναι πάντα εκεί για να ακούσουν τη γκρίνια μας. Όταν ο σύντροφός μας είναι απών εκείνοι είναι εκεί για να ακούσουν τα παράπονα μας. Όταν γκρινιάζουμε για τα κιλά της εγκυμοσύνης εκείνοι λένε απλώς: «Σε ένα μήνα θα τα έχεις χάσει!». Επίσης μαζί τους μιλάμε για τα πιο χαλαρωτικά ζητήματα…εκτός μητρότητας. Το πόσο στενά είναι της μόδας τα παντελόνια φέτος, και πιο κόκκινο κραγιόν θα φορεθεί περισσότερο.

2. Δεν είναι οι μαμάδες μας (Ευτυχώς)

Και δε θα μας κρίνουν ποτέ, για το πόσο λάθος θηλάζουμε, κρατάμε το μωρό ή ζεσταίνουμε το γάλα. Δε θα μας επιπλήξουν όταν αλλάξουμε ανάποδα την πάνα, ή θα ζεστάνουμε το μπιμπερό στο φούρνο μικροκυμάτων. Όσο βοηθητική και αν είναι μια μητέρα έχει πάντα το ταλέντο να σε βγάζει εκτός εαυτού. Ο φίλος σου ποτέ!

3. Είναι πάντα ειλικρινείς μαζί μας

Όχι όμως και προσβλητικοί! Οι φίλοι μας θυμίζουν πως πρέπει να παραμένουμε γυναίκες. Μία φίλη θα μας πει να κάνουμε ανταύγειες, να μας κλείσει ένα πεντικιούρ. Ένας φίλος θα μας βάλει στη θέση μας όταν στεναχωριόμαστε για μικροπράγματα αλλά ποτέ δε μας προσβάλλει και δε μας κρίνει.

Bonus 4. Μας νιώθουν περισσότερο από τους συντρόφους μας

Ναι, μια μαμά μπορεί να μιλάει με τις ώρες με τους φίλους της για εκείνο το ύποπτο εξάνθημα του μωρού, για το βήχα του, για την περίοδο της, για την εξάντληση της. Ακόμα και για το ότι δεν πρόλαβε να πάει για αποτρίχωση, για το πόσο κουρασμένη νιώθει, για το παστίτσιο που της άρπαξε. Με το σύντροφό της κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα απλώς εξαντλούνται σε ένα με δύο λεπτά συζήτησης!

5. Οι φίλοι μας (όπως κι εμείς) δεν είναι τέλειες σε όλα

Ποια μαμά έχει ανάγκη από μια φίλη ή φίλο που τα παιδιά της είναι πάντα φρεσκοσιδερωμένα, το σπίτι της λάμπει, η ίδια δε λείπει από καμία ενημέρωση του σχολείου και δεν χάνει ποτέ τη στολή του καράτε του γιου της; Και προλαβαίνει να κάνει και γιόγκα;

6. Προθυμοποιούνται να σε βοηθήσουν. Και το εννοούν.

Σε καμιά μαμά δεν αρέσουν τα γριπιασμένα παιδιά….Ακόμη και τα δικά της πόσο μάλλον των τρίτων. Και εννοείται πως όλες οι μαμάδες αποφεύγουν τη συναναστροφή με παιδιά με μπουκωμένες μύτες. Εκτιμάς λοιπόν πολύ τη φίλη-μαμά εκείνη που θα «κρατήσει» το μωρό σου σε περίπτωση ανάγκης, ακόμη κι όταν έχει μπουκωμένη μύτη.

Από την blogger οικογενειακή σύμβουλο και μαμά, Elizabeth Anne Scott

Πηγή: imommy.gr

Featured image: unsplash.com/@paige_cody

You may also like