6 λόγοι που τα foundations μας απογοητεύουν συνεχώς

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα στο μακιγιάζ, είναι να κοιτάς τον εαυτό σου, στον καθρέφτη, μετά από ώρες και να συνειδητοποιείς πως το foundation σου, δεν είναι αυτό που ήλπιζες. Μπορεί να έχει λασπώσει, να έχουν δημιουργηθεί πτυχώσεις ή απλώς έχει εξαφανιστεί. Σαν να απορροφήθηκε.

Πριν βιαστείτε να κατηγορήσετε το δέρμα σας, έχουμε να σας πούμε πως βασικά φταίει το προϊόν που επιλέξατε να εφαρμόσετε στο δέρμα σας. Τα λάθη του foundation είναι δύσκολο να αποφευχθούν, αλλά υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε πριν αγοράσετε ένα ακόμη μπουκάλι, που θα σας εξασφαλίσουν να πάρετε τα μέγιστα αποτελέσματα του προϊόντος.

 1. Τα προϊόντα οξειδώνονται

Δοκιμάστε πριν αγοράσετε και βεβαιωθείτε πως στέκεται σωστά στον δικό σας τύπο δέρματος. Σκεφτείτε επίσης, το ενδεχόμενο να μην έχετε ανάγκη από κάποιο τέτοιο προϊόν μιας και η χρήση του, προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα σπάνια. Το χρώμα του makeup, τείνει να αλλάζει βάσει του pH μας. Συνεπώς, αυτό που εκ πρώτης σας φάνηκε ιδανικό, αργότερα μπορεί να μην είναι και τόσο. Αφήστε το κάποια ώρα πάνω σας, ώστε να δείτε πως αντιδράει. Το να δείτε πώς προσαρμόζεται στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι απολύτως καθοριστικό.

2. Το χρώμα είναι εντελώς λάθος

Εάν είστε πεπεισμένες ότι η επιλογή που έχετε κάνει είναι η σωστή, ζητήστε δείγμα, είτε βγείτε έξω από το κατάστημα, και δείτε πώς φαίνεται στο φως του ήλιου. Ένα άλλο υπέροχο μέρος για να εξετάσετε το ματ χρώμα είναι έξω στη μέση της ημέρας, όπου μπορείτε να δείτε την απόλυτη απόχρωσή του. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι γυμνό και ότι δεν έχετε, ας πούμε, τρέξει μαραθώνιο λίγο πριν. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ή να διαστρεβλώσει το χρώμα σας θα επηρεάσει επίσης την ανάγνωση του προϊόντος.

 3. Προετοιμάστε το δέρμα σας εκ των προτέρων

Foundation χωρίς primer, βερνίκι χωρίς βάση. Η σωστή και επαρκής ενυδάτωση αλλά και προετοιμασία του προσώπου, είναι θεμελιώδης. Το αφυδατωμένο δέρμα, μπορεί να απορροφήσει το προϊόν, ενώ ένα λιπαρό δέρμα που δεν έχει καθαριστεί επαρκώς, μπορεί να το λασπώσει. Το κλειδί είναι η απολέπιση, δεδομένου ότι η βαριά ενυδατική κρέμα σας δεν μπορεί να λειτουργήσει ως διά μαγείας στο δέρμα σας. Αν μπλοκαριστεί από νεκρά κύτταρα και αν δεν είστε συνεπής στην beauty routine σας, τότε φροντίστε να προσθέσετε ένα ήπιο απολεπιστικό, μια φορά την εβδομάδα, προς εξισορρόπηση της επιδερμίδας.  Όπως το multimasking (για τις μάσκες προσώπου), έτσι υπάρχει και κάτι αντίστοιχο για το foundation. Προτιμήστε προϊόντα για ματ αποτέλεσμα και εφαρμόστε στην ζώνη Τ, και τα πιο λιπαρά προϊόντα, κρατήστε τα για τις υπόλοιπες περιοχές.

 4. Μην το χρησιμοποιείτε εκεί όπου δεν το χρειάζεστε

Το κλειδί για το foundation, είναι ότι δεν πρέπει να φαίνεται. Ότι πρέπει να είναι αόρατο. Ένα παχύ στρώμα δείχνει σαν κέικ και μπορεί να τονίσει γραμμές και πόρους. Εάν έχετε έντονες γραμμές έκφρασης ή ρυτίδες, εφαρμόστε λίγο concealer πρώτα, και στη συνέχεια το foundation.

5. Μην αμελείτε την πούδρα.Οι loose powders, είναι τόσο λεπτόκοκκες και διαφανείς που πραγματικά είναι μη ανιχνεύσιμες. Είναι βασικό βήμα όμως, για ένα σωστό φιξάρισμα και κλείδωμα του αποτελέσματός μας. Απορροφούν την υπερβολική υγρασία και βοηθούν στην συγκράτηση του προϊόντος, μειώνονται κατά πολύ τις αλλοιώσεις. Επιπλέον, εάν είστε επιρρεπείς στις γυαλάδες από την λιπαρότητα, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με ρετουσαρίσματα για αρκετή ώρα.

6. Τα σωστά εργαλεία…είναι μισή αρχοντιά

Πλην της παραδοσιακής εφαρμογής με τα ακροδάχτυλά σας, δοκιμάστε να εφαρμόσετε το προϊόν με ένα σφουγγαράκι ή με κάποιο πινέλο που θα σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο. Δεν βαραίνουν το δέρμα. Το προϊόν εφαρμόζεται ομοιόμορφα και το δέρμα δείχνει λαμπερό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιτύχετε την τέλεια, δροσερή ισορροπία μεταξύ γυαλιστερού και ματ δέρματος.

You may also like