6 ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ

Πρέπει όλοι να το παραδεχτούμε ότι πολλές φορές λέμε μικρά ασήμαντα ψεματάκια για να αποφύγουμε τις περίεργες καταστάσεις που μας παρουσιάζει απλόχερα η ζωή μας. Τα έχω πει εγώ και εσύ και όλοι μας και μπορείς τώρα αμέσως να πάρεις μία γεύση από αυτό το άρθρο. Φυσικά είμαι σίγουρη ότι όσο το διαβάζεις τόσο πιο πολύ θα ταυτιστείς με αυτά που συγκεντρώσαμε εμείς αποκλειστικά για εσάς!

1. “Είμαι καλά”

Είναι ένα ψέμα που έχεις συνηθίζει να το αναφέρεις μηχανικά μόλις ακούς την ερώτηση “τι κάνεις;”. Κάποιες φορές μπορεί να είναι αλήθεια και κάποιες άλλες όχι. Δεν μπορείς όμως να λες στον καθένα τι συμβαίνει στην ζωή σου απλά τον “ξεφορτώνεσαι” διακριτικά με ένα σκέτο και απλό “Καλά είμαι εσύ;”

2. “Κάνω δίαιτα. Δεν πεινάω”

Όχι φυσικά και δεν κάνεις. Συνήθως αυτό είναι ένα ψέμα που λέει μία γυναίκα που δεν θέλει να φάει μπροστά στον καλό της και στους φίλους του. Ενώ στην πραγματικότητα εκείνη την ώρα θέλει να φάει μια τεράστια πίτσα μόνη της. Κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει αυτό μόλις μπει στο σπίτι της νιώσει επιτέλους ελεύθερη και δεν θα μείνει μόνο στην πίτσα θα προσθέσει και επιδόρπιο στο μενού της!!!

3. “Θα κάτσω μέσα να διαβάσω”

Μεταξύ μας πότε το έκανες αυτό για να το κάνεις κυρίως Σάββατο βράδυ; Θα στο εξηγήσω γιατί το κάνεις. Είναι ο τοίχος που σηκώνεις εσύ ανάμεσα στους φίλους σου γιατί θέλεις να κάτσεις σπίτι και να λιώσεις στον καναπέ σου και να κοιμηθείς νωρίς ώστε να γεμίσεις τις μπαταρίες σου όπως λένε. Θέλεις στην πραγματικότητα λίγη ηρεμία και ξεκούραση και όχι να χτυπηθείς μέχρι το πρωί σε ένα κλαμπ.

4. “Δεν πειράζει”

Το έχεις πει τόσες φορές που ειλικρινά δεν μπορείς να το ξεστομίσεις ούτε ακόμη μία φορά. Στα αλήθεια όμως δεν θες να πεις αυτό αλλά κάτι πολύ πιο βαρύ που δεν στο επιτρέπει η διαγωγή σου! Οπότε έχεις σαν ασπίδα το ψέμα σου “δεν πειράζει”.

5. “Τώρα ξεκινάω”

Το λες όταν έχεις ξεχάσει το ραντεβού ή έχεις αργήσει να ετοιμαστείς. Εκείνη την ώρα τρέχεις βάζεις ότι βρεις μπροστά σου παίρνεις κλειδιά και το μόνο που ελπίζεις είναι να μην πήξεις στην κίνηση.

6. “Άργησα παιδιά είχε κίνηση”

Μεγάλη δικαιολογία-ψέμα για όσους έχουν τσακωθεί με το χρόνο. Αν το έχουν πάρει χαμπάρι στην παρέα σου ότι πάντα αργείς προφανώς και δεν θα σε ξανά-πιστέψουν. Άλλαξε ψέμα γιατί θα σου λένε να πηγαίνεις στο τόπο συνάντηση σας πριν από μία ώρα πριν την καθορισμένη. (true story)

Αυτά τα μικρό-ψεματάκια πολλές φορές μας φαίνονται χρήσιμα όμως δεν θα ήταν καλύτερα να λέμε τι νιώθουμε; Πως είμαστε; Αν το δοκιμάσεις θα δει που και εσύ θα νιώσεις κατευθείαν πιο ανάλαφρος και συγκροτημένος άνθρωπος!

Περισσότερα για τη Γιάννα Σαλή, μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

Featured image: @elevatebeer/ unsplash.com

You may also like