4 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Η αλόη είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες ενώ πολλοί το χαρακτηρίζουν ως κινητό φαρμακείο και όχι άδικα.

Ο χυμός και ο ζελές ενός φύλλου αλόης αποτελούν ένα πολύτιμο φάρμακο για πολλές χρήσεις ενώ το συγκεκριμένο φυτό θεωρείται επιπλέον ελιξίριο μακροζωίας. Η χρήση της αλόης μάλιστα ξεκινά περίπου το 2200 π.X. με τα οφέλη της να είναι γνωστά στην Περσία, στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, στην Ινδία και στην Αφρική. Σήμερα χρησιμοποιείται και για την παραγωγή διάφορων καλλυντικών και προϊόντων.

Τα οφέλη της αλόης είναι εξαιρετικά τόσο για την υγεία μας όσο και για το δέρμα μας. Είναι ένα φυσικό αντιγηραντικό, ενώ ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα. Ο χυμός από αλόη βοηθά στην απορρόφηση των αντιγηραντικών ουσιών της, ενώ βελτιώνει αισθητά το ανοσοποιητικό σύστημα και παράλληλα απομακρύνει την πιθανότητα κατάθλιψης.

Διαβάστε μεταξύ άλλων μερικές ενδιαφέρουσες χρήσης του φυτού που πιθανόν δε γνωρίζετε…
1. Μελανιές
Αλείφοντας με τζελ αλόης το σημείο που χτυπήσατε και σας έχει προκαλέσει μελανιά θα δείτε το πρήξιμο να υποχωρεί. Δοκιμάστε με πολλές επαναλήψεις μέσα στη μέρα.

2. Κακοσμία στόματος
Ο χυμός των φύλλων της αλόης εξασφαλίζει καλύτερη στοματική υγιεινή και πιο γερά ούλα.

3. Εγκαύματα
Η αλόη καταπραΰνει την ερεθισμένη περιοχή από το κάψιμο του ήλιου ή ενός εγκαύματος για παράδειγμα από μια καυτή επιφάνεια. η συχνή χρήση περιορίζει σύντομα το κάψιμο.

4. Μύκητες στα πόδια
Δοκιμάστε να απλώσετε το τζελ αλόης πάνω στην περιοχή που έχετε μύκητες και τυλίξτε τη με επίδεσμο. Επαναλάβετε μέχρι η μόλυνση να φύγει.

Πηγή: baby.gr

Featured image: pexels.com/@rocketmann-prod

You may also like