6 ΣΤΑΣΕΙΣ YOGA ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΟΦΕΛΗ

Θα αναρωτιέστε, αν δεν την έχετε δοκιμάσει ποτέ, αν σας ταιριάζει! Πολλές φορές τα πράγματα φαίνονται δύσκολα όταν είναι τελείως άγνωστα. Μόνο όταν δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο ερχόμαστε σε challenge με τον εαυτό μας και συνειδητοποιούμε ευκολότερα τι μας αρέσει πραγματικά. Έτσι αν ανήκετε εσείς στο club με τους αρχάριους για γιόγκα, σας βρήκαμε 5 στάσεις yoga, οι οποίες θα σας μυήσουν στον υπέροχο κόσμο της. Τα αρχικά στάδια είναι εύκολα και μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα δωρεάν μέσα από το διαδίκτυο ή να επισκεφτείτε κάποιο χώρο για να έχετε τον δάσκαλο που θα σας καθοδηγήσει σωστά. Σίγουρα, μπορείτε άμεσα να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.

 Κάποιοι την παρουσιάζουν ως φυσικό φάρμακο, λόγω των θεραπευτικών της ιδιοτήτων και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στην ψυχική και σωματική υγεία. Μερικά απο τα  οφέλη που προσφέρει … Μειωμένο άγχος, καλύτερη πέψη, βελτιωμένη ισορροπία, ανακουφίζει από την έμμηνο ρύση, μειώνει τον πονοκέφαλο και την κούραση. Για όλες τις παρακάτω στάσεις θα πρέπει να αναπνέετε βαθιά και να χαλαρώνετε τους μύες του σώματός σας καθ’ όλη την διάρκεια της άσκησης.

Διαμαντένιος κεραυνός (Vajrasana)

Αυτή η στάση βοηθά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή της πυέλου και βοηθά στην πέψη. Η στάση είναι βασικά να κάθεστε στα πόδια σας με τις φτέρνες σας να αγγίζουν το κάτω μέρος σας. Θα πρέπει να κρατήσετε αυτή τη πόζα για δύο λεπτά απο την εκκίνηση.

Ευγενική πόζα (Bhadrasana)

Η ευθυγράμμιση του σώματος βελτιώνεται χάρη σε αυτή τη στάση. Κάθεστε με τα πόδια ανοιχτά και τα πόδια να ακουμπούν το ένα το άλλο. Χαλαρώστε το κεφάλι, το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη. Κρατήστε όσο σας βολεύει.

Πόζα κόμπρας (Bhujangasana)

Η στάση είναι θεραπευτική για το άσθμα, το τέντωμα και βελτιώνει τις ανωμαλίες της εμμήνου ρύσεως. Ξαπλώνετε το στομάχι σας με το μέτωπό σας να ακουμπάει στο πάτωμα για να ξεκινήσετε. Πιέστε το πάνω μισό των ποδιών σας στο πάτωμα ενώ τοποθετείτε τα χέρια σας κάτω από τους ώμους σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της στάσης κρατήστε τους ώμους σας προς τα πίσω και προς τα κάτω. Στη συνέχεια εισπνεύστε και αρχίστε να σηκώνετε το κεφάλι και το στήθος σας από το πάτωμα. Κρατήστε τους ώμους σας χαλαρούς και εκπνεύστε ενώ χαμηλώνετε ξανά στο έδαφος. Κρατήστε έως και 30 δευτερόλεπτα.

Πόζα πτώματος (Shavasana)

Η συγκεκριμένη στάση είναι σημαντική για τη μείωση του άγχους και την προώθηση της μυϊκής χαλάρωσης. Θα ξαπλώσετε αφήνοντας τους μύες σας να χαλαρώσουν βαθιά και συνεχίζετε να αναπνέετε με την κοιλιά σας. Προσπαθήστε να αγνοήσετε τους περισπασμούς και να καθαρίσετε το μυαλό σας εστιάζοντας στην αναπνοή σας. Κρατήστε αυτή τη στάση όσο νιώθετε άνετα. Όταν τελειώσετε με την άσκηση, σηκωθείτε πολύ αργά.

Πόζα καρέκλας (Utkatasana)

Τονώστε την καρδιά, το διάφραγμα και τα κοιλιακά όργανα. Αυτή η στάση είναι βασικά ένα squat, κρατώντας ισορροπία, βαθιά αναπνοή και κράτημα. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό.

Το να είσαι υγιής και καλά, δεν σημαίνει μόνο να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, αλλά και να περιβάλλεις τον εαυτό σου με υγιή σκέψη.

Πηγή: trendymami.com

Photo credits: pexels.com/@cliff-booth

You may also like