7 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε για τους “Πειρατές της Καραϊβικής”

Μέχρι και η Keira Knightley θεωρούσε ότι θα απολυόταν…

Οι Πειρατές της Καραϊβικής έχουν επάξια κερδίσει τη θέση τους ανάμεσα στις διασημότερες ταινίες όλων των εποχών κι αυτό θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι οφείλεται στο επιτυχημένο σενάριο, τους έξυπνους χαρακτήρες και στην αδιαμφισβήτητα εξαιρετική επιλογή των ηθοποιών που τους υποδύονται. Με αφορμή, λοιπόν, το λανσάρισμα της τελευταίας τους ταινίας, βρήκαμε τα 7 πιο απίστευτα πράγματα που δεν ξέραμε για το blockbuster.

  1. Το franchise έχει κερδίσει πάνω από 3.7 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, κι αυτό χωρίς να υπολογίζουμε τα κέρδη από την τελευταία ταινία. Το 1 δισεκατομμύριο είναι μόνο από το «On Stranger Tides».
  1. Όταν πρωτοβγήκε το «At World’s End», έγινε η πιο ακριβή για να γυριστεί ταινία που βγήκε ποτέ, με το κόστος της να φτάνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περισσότερα απ’ όσα χρειάστηκαν και τα τρία «Lord of the Rings» μαζί.
  1. Όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται, ο Johnny Depp δεν ήταν πάντοτε η επιλογή για τον ρόλο του Jack Sparrow. Στην αρχή, οι συντελεστές προόριζαν τον ρόλο για τον Hugh Jackman, αλλά φοβήθηκαν ότι δεν ήταν τόσο μεγάλο όνομα εκείνη την εποχή (2003). Προσεγγίστηκε μέχρι και ο Robert De Niro που, όμως, απέρριψε τον ρόλο.
  1. Ο Geoffrey Rush, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Captain Barbossa, προσπαθούσε πάντα να βρίσκεται αριστερά των συναδέλφων του στις σκηνές κι αυτό γιατί πίστευε ότι οι θεατές παρακολουθούν μια ταινία από τα αριστερά προς τα δεξιά, όπως όταν διαβάζουν ένα βιβλίο. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι προσπαθούσε περισσότερο να το κάνει όταν στη σκηνή βρισκόταν η Keira Knightley ή η μαϊμού, γιατί θεωρούσε ότι κανείς δε θα τον πρόσεχε διαφορετικά.
  1. Η Keira Knightley στην πρώτη ταινία των Πειρατών θεωρούσε ότι δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα για τον ρόλο, γι’ αυτό και πηγαίνοντας στα γυρίσματα πήρε μαζί της μόνο λίγα απαραίτητα πράγματα, σε περίπτωση που την απέλυαν. Βέβαια, στα 17 της, που ήταν τότε, πώς να φανταστεί το μέγεθος της επιτυχίας που θα ακολουθούσε;
  1. Ο Jack, η μαϊμού, μέσα σε μόνο δύο ταινίες παίχτηκε από τέσσερις διαφορετικές μαϊμούδες (Tara, Levi, Chiquita, Pablo), γεγονός λογικό, αφού τα ζώα – ηθοποιοί δεν μπορούν πάντα να συμπεριφέρονται με την ίδια πειθαρχία μέσα στα σετ. Πόσο μάλλον αυτά της ζούγκλας.
  1. Στη σκηνή της ξιφομαχίας μεταξύ του Jack Sparrow και του Will Turner στην πρώτη ταινία των Πειρατών, η σκόνη που κατακλύζει τη σκηνή δεν είναι σκόνη βρωμιάς αλλά σοκολάτας.

You may also like