7 Φωτογραφίες από τον αριστοκρατικό Λευκό Οίκο της Jackie Kennedy

Η Jackie Kennedy είναι μία από τις διασημότερες Πρώτες Κυρίες της Αμερικής και σίγουρα αυτή που έμεινε στην ιστορία ως το απόλυτο fashion icon που μέχρι σήμερα μνημονεύεται κι ακολουθείται για τις στιλιστικές του επιλογές. Αυτή της, όμως, η καλαισθησία την ακολουθούσε όχι μόνο στον ενδυματολογικό τομέα αλλά σε κάθε πτυχή της ζωής της κι ακόμα περισσότερο στο θετό της σπίτι, τον Λευκό Οίκο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν το 1961 εισήλθε στο Λευκό Οίκο στο πλάι του συζύγου της και τότε Προέδρου της Αμερικής, John F. Kennedy, η Jackie επιδόθηκε σε ένα κυνήγι ιστορικών αντικειμένων των προηγούμενων προεδρικών οικογενειών, που άλλα φυλάσσονταν στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Κυβέρνησης και άλλα είχαν δημοπρατηθεί.

Μαζί με την Επιτροπή Καλών Τεχνών του Λευκού Οίκου που δημιούργησε κατά τον πρώτο κιόλας μήνα της άφιξής της, κατάφερε να συλλέξει πολλά έπιπλα και κομμάτια τέχνης που είχαν χρησιμοποιήσει οι προηγούμενοι Πρόεδροι, πείθοντας, μάλιστα, πολλούς από τους αγοραστές τους να τα δωρίσουν στο Λευκό Οίκο.

Μεταφέροντας την αγάπη της για τη γαλλική κουλτούρα, προσέλαβε τον Γάλλο διακοσμητή Stéphane Boudin για να διακοσμήσει με τον πιο αριστοκρατικό τρόπο το Κόκκινο Δωμάτιο (Red Room), το Καθιστικό Lincoln (Lincoln Sitting Room), το Μπλε Δωμάτιο (Blue Room) και το Δωμάτιο Συνθήκης (Treaty Room). HΑμερικανή διακοσμήτρια και μέλος της υψηλής κοινωνίας, Sister Parish, η οποία είχε διακοσμήσει το σπίτι των Kennedy στη Georgetown, ανέλαβε τα ιδιωτικά δωμάτια του πάνω ορόφου.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα δεν αντανακλούσε μόνο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά αποτελούσε ένα κράμα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Photo credits

You may also like