8 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Aladdin της Disney

Η ταινία που έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, έχει μερικά ενδιαφέροντα “μυστικά”…

Η live-action μεταφορά της ταινίας της Disney, «Aladdin», που κυκλοφόρησε το 1992 είναι γεγονός. Μετά από πολύ καιρό που περιμέναμε να δούμε πώς η εταιρεία θα βγάλει εις πέρας το νέο κατόρθωμά της, ο Will Smith, o Mena Massoud κι η Naomi Scott φάνηκαν να μπορούν να σταθούν άξιοι των προσδοκιών. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να κάνουμε μία αναδρομή στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney και να ανακαλύψουμε 8 fun facts που πιθανώς δε γνωρίζαμε.

  1. Ο Robin Williams ανέλαβε το ρόλο του genie, αλλά, πριν γίνει αυτό, οι παραγωγοί της ταινίας έφτιαξαν κάποιες ακολουθίες – test, με το genieνα κάνει αποσπάσματα από τις stand-up comedies του ηθοποιού. Αυτό ήταν που έπεισε τον Williams και τελικά «έντυσε» με τη φωνή του το genie.
  2. Σε περίπτωση που ο Robin Williams δεν ήθελε το ρόλο, οι εναλλακτικές του στούντιο περιλάμβαναν τον John Candy, τον Eddie Murphy, τον Steve Martin, τον Albert Brooks, τον John Goodman και τον Martin Short.
  3. Για την εξωτερική εμφάνιση του Aladdin, η παραγωγή παρακολούθησε ταινίες του Tom Cruise κι ήθελε ο δικός της ήρωας να έχει τον αέρα του και τη σέξι αυτοπεποίθησή του.
  4. Πριν ο Gilbert Gottfried πάρει το ρόλο του παπαγάλου, αυτός προσφέρθηκε στον Danny De Vito και τον Joe Pesci.
  5. Ο εικονογράφος προσπάθησε επίτηδες να κάνει τους χαρακτήρες όσο πιο μη ρεαλιστικούς γίνεται, σε αντίθεση με την προηγούμενη ταινία, «Beauty and the Beast», που η έμφαση ήταν στη ρεαλιστικότητα των ηρώων.
  6. Ο ρόλος του Aladdin επίσης είχε άλλες εναλλακτικές ως προς τους ηθοποιούς που ενδεχομένως να τον έπαιζαν, όπως τον Riz Ahmed και τον Dev Patel.
  7. Η Lea Salonga που δανείζει τη φωνή της στην πριγκίπισσα Γιασμίν, βρίσκεται και πίσω από τη Mulan.
  8. Ο συνθέτης της μουσικής της ταινίας, Alan Menken, κέρδισε δύο Όσκαρ για τα τραγούδια, όμως στην πρώτη προβολή και το άκουσμά τους κανείς δε χειροκρότησε. Σαν αστείο, τοποθετήθηκε πάνω από το genie μετά το «Friend Like Me» η λέξη «Applause».

You may also like