8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Όταν ένα φρούτο είναι τόσο σύνηθες, όπως η μπανάνα, τείνουμε πολλές φορές να προσπερνάμε την αξία των θρεπτικών του συστατικών και να ξεχνάμε, γιατί πάνω απ’ όλα «πρέπει», πέρα από το ότι μας αρέσει, να το καταναλώνουμε.Και μιας και οι μπανάνες είναι από τα τρόφιμα που μπορούμε να προμηθευτούμε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, κάναμε την απαραίτητη έρευνα και σας παραδίδουμε τους 8 σημαντικότερους λόγους που πρέπει να έχουν θέση στη διατροφή μας.

  1. Οι μπανάνες βοηθούν να αποτοξινωθεί ο οργανισμός φυσικά, γεγονός που οφείλουν στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε πηκτίνη.
  2. Είναι καλές πηγές σιδήρου, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης αναιμίας και προσφέροντας ενέργεια στον οργανισμό, αφού ο σίδηρος μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα.
  3. Είναι επίσημα αναγνωρισμένες από το FDA (Food and Drug Administration) ως τρόφιμο που μπορεί να «ρίξει» την πίεση και να προστατεύσει από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.
  4. Μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, χάρη στη δελφινιδίνη, ένα αντιοξειδωτικό που περιέχουν και δρα εναντίον των όγκων.
  5. Παρά την ελάχιστη περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο, οι μπανάνες μπορούν να συμβάλλουν στο να έχουμε δυνατότερα κόκαλα. Αυτό οφείλεται στους φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες που ενισχύουν την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά το ασβέστιο.
  6. Είναι πλούσιες σε πρεβιοτικά που λειτουργούν σαν καλά βακτήρια του εντέρου και βοηθούν στην καλή πέψη, μειώνοντας το αίσθημα του «φουσκώματος» μετά τα γεύματα.
  7. Καταπολεμούν την κατάθλιψη, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, ενόςαμινοξέος απαραίτητου για την παρασκευή της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που καταπολεμά την κατάθλιψη. Μάλιστα, η τρυπτοφάνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή της μελατονίνης, της ευεργετικής ορμόνης που έχει ζωτική σημασία για τον ύπνο.
  8. Όντας μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, βιταμίνης Β6 και Β12, μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την κακή συνήθεια του τσιγάρου, μειώνοντας τα συμπτώματα της στέρησης του και βοηθώντας τον οργανισμό να ιαθεί γρηγορότερα.

Featured image: unsplash.com/@dianealkier

You may also like