9 vintage αντικείμενα που θα θέλαμε να (ξανα)δούμε

Θυμάστε εκείνες τις εποχές που όλα ήταν λίγο πιο απλά και που απέπνεαν και μία κάποια ζεστασιά; Αυτή η απλότητά τους – που πλέον μόνο αυτά τα χρόνια μπορούμε να κατανοήσουμε – είναι αυτό που αποζητούν όσοι αγαπούν ο,τιδήποτε «ρετρό». Ας δούμε μερικά από αυτά μαζί.

  1. Τηλέφωνο με περιστροφικό καντράν

Ναι, ναι, ήταν λίγο «μανίκι» να περιμένεις να επιστρέψει ο δακτύλιος στη θέση του έτσι κι ο αριθμός που καλούσες είχε ψηφίο από το 8 και μετά. Αλλά η αίσθηση του να κατεβάζεις το ακουστικό στην υποδοχή; Πού να το κάνεις αυτό με το smartphone; Ειδικά άμα σου τη «δώσει» ο συνομιλητής σου από την άλλη γραμμή, άντε εσύ να κατεβάσεις με πείσμα το ακουστικό!

01 tel

  1. Σχοινιά μπουγάδας

ΟΚ, προσωπικά δε μεγάλωσα και σε περιβάλλον όπου θα μπορούσα να συναντήσω κάτι τέτοιο σε καθημερινή βάση. Αλλά θα μου άρεσε η αίσθηση του φρεσκοπλυμένου ρούχου να έρχεται στη μύτη μου από το αεράκι. Συν του ότι πάντα μου άρεσαν οι σκηνές σε ταινίες όπου τα παιδάκια έπαιζαν κρυφτό σε αυτές τις μπουγάδες!

02 wash

  1. Αναλογικά ρολόγια

Όλα είναι ψηφιακά στην εποχή μας. Αλλά άλλη η αίσθηση του να μετράς το χρόνο βλέποντας τους δείκτες να τρέχουν. Ειδικά όταν μετράς αντίστροφα για κάποια ευχάριστη συνάντηση, ας πούμε!

03clock

  1. Γραφομηχανή

Για λίγο είχα προλάβει το μπαμπά μου να έχει μία τέτοια στην εταιρεία που εργαζόταν. Πω, πω… Τι θα έγραφα σε μία τέτοια; Σελίδες αμέτρητες! Μόνο για να έχω την αίσθηση της δημιουργίας και της αγωνίας όταν άλλαζες σελίδα ή ταινία με μελάνι. Κι εκείνος ο ήχος των πλήκτρων; Μεθυστικός! Plus, θα καθόσουν να πιεις μόνος ή με την παρέα σου καφέ σαν άνθρωπος αντί να κάνεις βόλτες με το laptop ή το tablet ανά χείρας! Μία γραφομηχανή θα την ήθελα σίγουρα στο σπίτι μου τώρα! #sigh #μα_τη_θέλω_αλήθεια

04 type

  1. Εξατομικευμένα είδη γραφής

 

Επιστολόχαρτα  με το όνομά σου ή τα αρχικά σου, φάκελοι που «φωνάζουν» πόσο είχες αφοσιωθεί στο γράμμα που έγραψες… Ααααχ… Ωραία πράγματα!

 

05 write

 

  1. Πιατέλες με γλυκίσματα

 

Γιατί τίποτα δε φωνάζει πιο δυνατά «Καλώς ήρθατε στο σπίτι μας» από μία πιατελίτσα με καραμέλες ή σοκολατάκια στο τραπεζάκι του σαλονιού.

 

06 plates

 

  1. Τσαγιέρες

 

Αν και δεν είναι τελείως εξαφανισμένες, δεν είναι σίγουρο πως θα βρει κανείς παντού αυτές τις τσαγιέρες που σφύριζαν μόλις το νερό έβραζε. Πόση θαλπωρή σπιτιού εκείνο το σφύριγμα…!

 

07 tea

 

  1. Τενεκεδάκια με κεράσματα

 

Αν και κατόπιν καλής έρευνας μπορεί να τα βρει κανείς, ούτε αυτά τα συναντά συχνά σε κάποιο σπίτι. Μόνο εγώ νομίζω πως άλλη γεύση είχαν τα κουλουράκια που έβγαιναν από εκεί μέσα;

 

08 cans

 

  1. Σετ ραπτικής

 

Εντάξει, όχι να κάτσεις να ράψεις ολόκληρο φουστάνι. Αλλά το να επιδιορθώσεις έστω ένα μικρό ξήλωμα φορώντας τη δαχτυλήθρα, ε, έχει αέρα άλλης εποχής. Κι επιπλέον κακά τα ψέματα, τα περισσότερα ρούχα τη σήμερον ημέρα έχουν πολύ σύντομη ημερομηνία «λήξης». Παραπάνω από χρήσιμο είναι… απαραίτητο το λες!

 

09 coudre

 

Δε μπορεί, κάτι από όλα αυτά… σας «συγκίνησε» κάπως! Τι ήταν αυτό; Εγώ σας είπα!

 

Πηγή & photos: http://www.countryliving.com/

You may also like