
 ΥΛΙΚΑ: (για περίπου 300ml)
 2 αβγά
 300 ml λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο)
 1/2 κ.γ. μουστάρδα
 1 κ.γ. ξύδι λευκό
 1 κ.σ. λεμόνι
 αλάτι
 λευκό πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Βάζετε τους κρόκους από τα αυγά , τη μουστάρδα και το αλατο-πίπερο σε ένα μπωλ και με ένα είδικό σκεύος -σύρμα- τα χτυπάτε και σιγά-σιγά προσθέτετε το λάδι, χωρίς να σταματάτε το “ανακάτεμα”.
Όταν τελειώσει το λάδι, προσθέτετε το ξύδι και και το λεμόνι και η μαγιονέζα σας είναι έτοιμη!
από την Ευγενία Μαντά

