Ο Νίκος Κατσάνης, σεφ του «Μακεδονικού Χαλβά» και ιδιοκτήτης του διάσημου οινομαγειρείου της Χαλκιδικής «Σγουρός Σκαντζόχοιρος και η Σουσουράδα», μας προτείνει μία εντυπωσιακή σε γεύση σαλάτα λαχανικών, την οποία είχαμε δοκιμάσει με carpaccio μόσχου…
Υλικά :
Τούφες από μπρόκολο και κουνουπίδι
 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
 2 καρότα κομμένα σε φέτες
 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
*Για τη σάλτσα 
 ½ ποτήρι ζάχαρη ή μέλι
 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα αλάτι
 ½ ποτήρι άσπρο κρασόξυδο
 1 ποτήρι Παρθένο Σησαμέλαιο
 1 κουταλιά σουσάμι
Εκτέλεση :
 Ανακατεύουμε τα λαχανικά. Για κάθε 750γρ. σαλάτας ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον ακόλουθο τρόπο: ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο mixer μέχρι να γίνουν πηκτός πολτός, τον οποίο και περιχύνουμε στα λαχανικά, ανακατεύοντας. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 6 ώρες και σερβίρουμε με μαϊντανό και σουσάμι. Σερβίρεται σκέτη ή με Carpaccio μόσχου.
Υ.Γ.Εμείς χρησιμοποιήσαμε σησαμέλαιο από την εταιρεία «Αφοί Χαϊτογλου»
#makedonikoshalvas #toglykopoukaneikalo
