“Απογειώθηκε” η Kate Bush σε Spotify & iTunes

Ο τέταρτος κύκλος της δημοφιλούς teen sci-fi σειράς του Netflix Stranger Things” είναι ήδη διαθέσιμη για τους συνδρομητές της πλατφόρμας κι έχει ήδη κάνει αίσθηση. Eιδικά σε εμάς τα “πεινασμένα” που το καταβροχθίσαμε σε ένα binge-watching sitting! Η σειρά, εκτός από την καθηλωτική ιστορία που αφηγείται και τις εξαιρετικές τεχνικές για να επιτευχθεί η αφήγηση (κι όχι μόνο σε επίπεδο effects)… Eίναι αγαπητή και για εκείνο το γλυκό ‘80s nostalgia συναίσθημα που προκαλεί.

               Φαίνεται, όμως, πως η επίδραση αυτή δεν είναι εμφανής μόνο στο κοινό που την παρακολουθεί την ιστορία της El, του Mike, του Will και της υπόλοιπης “συμμορίας” μανιωδώς. Βλέπετε, το προσεκτικά επιλεγμένο soundtrack για κάθε επεισόδιο έχει εξίσου βασικό ρόλο!

               Έτσι η επιτυχία της Kate Bush “Running Up That Hill (A Deal With God)” του 1985 σκαρφάλωσε στις κορυφές των charts των Spotify & iTunes. Συγκεκριμένα, όσο γράφω αυτές τις γραμμές , κατέχει την 1η στο βρετανικό iTunes! Την ίδια φοβερή άνοδο είδε και στο Spotify … H υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έκανε άνοδο 153% στα streams του και έγινε “ο μεγαλύτερος κερδισμένος στο παγκόσμιο Spotify chart“. 

               Όσο κι αν σας εκπλήσσει, το τραγούδι είναι καταλύτης στην εξέλιξη της ιστορίας… Eνώ έχει συνδεθεί πλέον άρρηκτα και με έναν από τους χαρακτήρες της σειράς. Αλλά όχι, δε θα υποπέσω στον πειρασμό τους spoiler, αλλά θα σας αφήσω να διαπιστώσετε μόνοι σας το λόγο!

               Και μια που το συζητάμε, ώρα να κάνω ένα Stranger Things playlist.… Για να παίζει όλες αυτές τις ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ των ‘80s!

              

You may also like