ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ;

Μιας και τόσο καιρό είχαμε ξεχάσει τι σημαίνει πάρτι, ποτά και χορός λόγω της πανδημίας, ήρθε ο καιρός να μπούμε σε καλοκαιρινό mood διασκέδασης τώρα που έφτασε ο Ιούνιος. Ας χαλαρώσουμε λίγο από όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και ας δούμε τι ευκαιρίες μας δίνονται καθημερινά. Αν τώρα έχουμε ένα πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ας επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες του σαββατοκύριακου διαλέγοντας με την κατάλληλη παρέα ένα όμορφο προορισμό ή κάποια παραλία για να ξεφύγουμε λιγάκι από την πολύβουη πόλη. Αν τώρα έχετε την ανάγκη να αφεθείτε λίγο παραπάνω και να ξενυχτήσετε χορεύοντας, νομίζω ότι το δικαιούστε. Το  βγείτε από το πλαίσιο του καθημερινού σας ύπνου δεν χρειάζεται να σας γεμίσει ενοχές αλλά ευχαρίστηση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μετά από αυτό, είναι ένα boost περισσότερων ωρών ύπνου σε συνδυασμό με καλή διατροφή.

Detox time

Ένα ποτήρι χλιαρό νερό με στυμμένο λεμόνιείναι ένα φυσικό αποτοξινωτικό του οργανισμού.Μάλιστα είναι πολύ καλόνα το κρατήσετε έτσι κι αλλιώς στην καθημερινότητά σας.Αν δεν σας αρέσει η ξινή γεύση, μία κούπα πράσινο τσάι με ginger ή με γεύση μέντα, θα καταπραΰνει τυχόν ενοχλήσεις στο στομάχι. Το μηλόξυδο στο νερό ή στο smoothie βοηθάει στην πέψη και μειώνει την αίσθηση του φουσκώματος, ενώ ταυτόχρονα θα τονώνει την ενέργειά σας.Επίσης, μία μάσκαομορφιάςθα διώξει τα πρησμένα μάτια και το φούσκωμα στο πρόσωπο σας!

Ύπνος και άσκηση

Πρωταρχικά χρειάζεται να αναπληρώσετε τις ώρες ύπνου που χάσατε. Σε δεύτερο χρόνο μερικές ασκήσεις yoga θα ωφελούσε το σώμα σας να επανέλθει στη φυσική του κατάσταση. Το περπάτημα είναι απαραίτητο συστατικό για την καλή κυκλοφορία του σώματος και του οργανισμού. Το μυστικό είναι να αρχίσετε κατευθείαν αφού ξεκουραστείτε. Μην αφεθείτε στο κρεβάτι σας διότι τις επόμενες ημέρες θα νιώθετε εντελώς κουρασμένοι, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα επτά ημερών και ακολουθείστε το. Θα νιώσετε ευεξία και αναζωογονημένοι.

Featured image: pexels.com/@cristian-rojas/

You may also like