ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ GRAPEFRUIT!

Ένα ζουμερό και αρωματικό φρούτο το οποίο, προέρχεται από το νησί των Barbados και είναι μια διασταύρωση ενός γλυκού πορτοκαλιού και ενός μεγάλου εσπεριδοειδούς που ονομάζεται pomelo. Τις περισσότερες φορές, το γκρέιπφρουτ ενώ έχει μια πολύπλευρη γεύση –  ξεχωρίζει για την πικρή γεύση που αφήνει στο τέλος. Ωστόσο, μόνο οφέλη μπορεί να μας χαρίσει στη διατροφή μας. Αν και αποτελείται κυρίως από νερό, περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών συστατικών. Το γκρέιπφρουτ, όπως και άλλα φρούτα, παρέχει φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη μιας καλής υγείας και ισορροπίας στον οργανισμό μας. Ωστόσο, τα γκρέιπφρουτ είναι δημοφιλή στους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Ένα γκρέιπφρουτ έχει περίπου 104 θερμίδες και με ένα μόννο, θα αισθανθείτε χορτάτοι και καλά ενυδατωμένοι. Ας δούμε τα οφέλη που χαρίζει.

Η Υγεία της καρδιάς.

Τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να μειώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η Υγεία του εντέρου.

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων.

Τα Υγιή επίπεδα χοληστερόλης.

Η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε υπό έλεγχο τη χοληστερόλη χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL).

Άλλα οφέλη είναι:

Βιταμίνη C

Τα γκρέιπφρουτ, όπως τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Στην πραγματικότητα, ένα πλήρες, μέτριο γκρέιπφρουτ σάς παρέχει το 100% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι εξαιρετικό για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσει τους ιούς και τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες.

Βιταμίνη Α

Η μεγάλη διαφορά των γκρέιπφρουτ με άλλα εσπεριδοειδήείναι το υψηλό επίπεδο βιταμίνης Α που περιέχουν.Ένα πορτοκάλι παρέχει περίπου το 4% της βιταμίνης Α που χρειάζεστε, ενώ ένα ολόκληρο γκρέιπφρουτ μπορεί να προσφέρει πάνω από το 50% των αναγκών σας. Η βιταμίνη Α είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών, διότιυποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην προστασία του οργανισμού.

Κάλιο

Επίσης, ένα γκρέιπφρουτ καλύπτει περίπου το 10% των ημερήσιων αναγκών σας σε κάλιο, μαζί με το 8% των αναγκών σας σε θειαμίνη και φυλλικό οξύ. Η πρόσθετη αντιοξειδωτική δύναμη από το λυκοπένιο, μια φυσική, θρεπτική ένωση που περιέχει συμβάλλει στη μείωση της φθοράς των κυττάρων.

Η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ μπορεί να προσφέρει το ίδιο όφελος με το να τρώτε το ίδιο το φρούτο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χυμός φρούτων είναι ένας βολικός τρόπος για να πάρετε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός. Αντιθέτως, η κατανάλωση χυμού φρούτων τείνει να προσφέρει υψηλότερες συγκεντρώσεις σακχάρου και μπορεί να αυξήσει τη γλυκόζη του αίματος.

Πηγή: hopkinsmedicine.org

Featured image: unsplash.com/@aniawld

You may also like