Bruschetta με ricotta & φράουλες

ΥΛΙΚΑ:
1 κ. φράουλες,καθαρισμένες και κομμένες κατά το ήμισυ και κατά μήκος
1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ζάχαρη
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 φλ. ρικότα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποβουτυρωμένη)
2 κ. σ. μέλι
1 κ. γλ. βανίλια
1/2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (ή περισσότερο, ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις), συν περισσότερο για γαρνιτούρα
1/4 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
1 μπαγκέτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή μπαγκέτα), κομμένη σε χοντρές φέτες

IMG_8177-682x1024ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
*Για τις φράουλες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς…Βάζετε τις φράουλες σε ένα φύλλο ψησίματος/ λαδόκολλα .

Ραντίστε ελαφριά με ελαιόλαδο τις φράουλες, ώστε να καλυφτούν λίγο.. Πασπαλίστε με ζάχαρη και αλάτι ομοιόμορφα τις φράουλες .
Αφήστε τες να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά . Βγάλτε τες από το φούρνο και αφήστε τες να κρυώσουν.

*Για τη ricotta :
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το ανθότυρο, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

*Για το μπαλσαμικό:
Τοποθετήστε το ξίδι μπαλσαμικό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση , αφήνοντας το για περίπου ένα λεπτό ή έτσι . Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε το μέχρι να πήξει , περίπου 3-5 λεπτά . Το βγάζετε από τη φωτιά και αφήστε το να “καθίσει” έως ότου είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε .

*Για το σερβίρισμα:
Απλώστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα της ricotta πάνω από κάθε κροστίνι(Bruschetta), βάλτε τος φράουλες και περιχύνετε με το μπαλσαμικό. Γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού , αν επιθυμείτε .

Σερβίρετε αμέσως!

You may also like