ΔΩΣΤΕ ΦΩΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Είθε να κλείσουμε αυτή την χρονιά με αισιόδοξες πινελιές και να προσεγγίσουμε τον ερχομό του νέου έτους με μια ανοιχτή αγκαλιά. Μερικές φορές μπορεί να νιώθουμε απομονωμένοι. Ασύνδετοι. Μοναχικοί. Υπήρχαν άπειρες φορές φέτος που αισθανθήκαμε πως ήμασταν «έξω από τα νερά μας». Μας δημιουργήθηκαν πολλοί προβληματισμοί, για τον τρόπο που ζούμε ή αν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όλοι μαζί, είναι πλέον φιλικό ή εν κατακλείδι υγιές. Μια διαπίστωση που μας έκανε πολλές φορές να κλεινόμαστε στο καβούκι μας ή άλλες φορές να εκτιθέμεθα παρορμητικά με αντιδράσεις που ήταν μάλλον χάσιμο χρόνου. Τι μπορείτε να κάνετε σε μια τέτοια περίσταση όταν δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να προσεγγίσετε άλλους;

Μια  λύση είναι…

Να συνδεθείτε με τους «εσωτερικούς σας οδηγούς». Μια καθημερινή άσκηση, με εκκίνηση του εαυτού σας να μεταφέρεται στο αγαπημένο του ήσυχο μέρος. Θα μπορούσε να είναι μια ήρεμη παραλία, ένα χαλαρωτικό δάσος ή ακόμα και το σπίτι σας. Στη συνέχεια, φανταστείτε, τους πιο έμπιστους, ζεστούς και σοφούς μέντορες να έρχονται μαζί σας. Παρατηρήστε πώς μοιάζουν. Πώς χαμογελούν. Παρατηρήστε πώς είναι να συνυπάρχετε μαζί τους. Αυτή η αίσθηση του ανήκειν και της συμπόνιας.

Τρεις επιπλέον συμβουλές που θα κάνουν την εμπειρία σας ακόμα πιο δυνατή:

Βυθιστείτε στην εμπειρία. Περάστε από κάθε μία από τις 5 αισθήσεις σας και προσέξτε τι θα δείτε, θα ακούσετε, θα μυρίσετε, θα γευτείτε και θα αγγίξετε σε αυτό το ήσυχο μέρος. Αυτό βοηθά στη δημιουργία παρόμοιων εγκεφαλικών μοτίβων, με αυτά που θα κάνατε, αν ήσασταν πραγματικά εκεί.

Αφήστε τους οδηγούς να έρθουν κοντά σας. Δεν χρειάζεται να προγραμματίζετε πολύ μπροστά. Να είστε ανοιχτοί και να δείτε ποιος εμφανίζεται στον φανταστικό σας κύκλο. Εάν δεν αντιπροσωπεύουν τη σοφία ή τη συμπόνια για εσάς, δεν πειράζει. Απλά αφήστε τους να είναι. Μπορούμε να μάθουμε κάτι από όλους – ακόμα κι αν μαθαίνουμε αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε.

Σκεφτείτε αυτούς τους ανθρώπους ως τους εσωτερικούς σας πόρους. Μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτούς τους ανθρώπους ξανά και ξανά. Είναι μέσα σου. Αξιοποιήστε τη σοφία τους και κάντε τους τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Κάντε τους μια ερώτηση. Ζητήστε τη γνώμη τους. Το να τους ακούτε είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε γνώσεις για τις δυσκολίες σας.

Συμπέρασμα

Όπως ακριβώς έχουμε οδηγούς στον έξω κόσμο, μπορούμε επίσης να έχουμε εσωτερικούς οδηγούς, με τους οποίους μπορούμε να μάθουμε να συνδεόμαστε. Με την εξάσκηση αυτής και παρόμοιων ασκήσεων, μπορείτε να μάθετε να συντονίζεστε με την εσωτερική σας σοφία και συμπόνια για να βοηθήσετε στην πλοήγηση στις καμπύλες της ζωής.

Love Life!

Featured image: unsplash.com/@morgansessions

You may also like