First date… Last date; από τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

10533662_1474035479504596_282712744_nΚαταλάβατε καλά, ο τίτλος μας είναι παρμένος από αλλού… Όμως πρέπει να με συγχωρήσετε, δεν γινόταν αλλιώς. Ήταν ο μόνος τρόπος να αποδώσω πλήρως το νόημα όλων όσων θέλω να γράψω.

Πρώτα ραντεβού λοιπόν…

Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι μιας γνωριμίας, μιας επικείμενης σχέσης ή και μιας φιλίας. Η πρώτη συνάντηση – και κατ’επέκταση η πρώτη εντύπωση που αφήνουμε στον άλλον. Ποια είναι τα συστατικά επιτυχίας λοιπόν, αυτής της «πρώτης συνάντησης», ώστε να υπάρξει και δεύτερη… και τρίτη… και πάει λέγοντας;

Εδώ και μόνο για εσάς, συγκεντρώσαμε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε (ή και να μη γνωρίζετε) ώστε να πραγματοποιηθεί ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού. (Θυμίζω, αυτό είναι που θα φέρει το επόμενο, το μεθεπόμενο κλπ…)

Let’s start…

–      Εκτός των κλασικών, δηλαδή να είστε καθαροί (άντρες-γυναίκες), περιποιημένοι, ξυρισμένοι, μοσχομυρωδάτοι, όμορφα κι όχι εξεζητημένα ντυμένοι (τύπου φτερά και V κλαρινο-μπλουζάκια), ας επισημάνουμε κάτι ακόμη: Χαμογελάστε! Οι ειδικοί το τονίζουν κι εμείς με τη σειρά μας το επισημαίνουμε: ο άνθρωπος ο οποίος χαμογελάει (προσοχή, όχι χαζογελάει) κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με το άλλο άτομο, προκαταβάλλει θετικά τον συνομιλητή του και του δημιουργεί θετικά αισθήματα, ώστε να συνεχίσει να συνομιλεί μαζί του. Plus!

–      Αν είσαι άντρας, καλό θα είναι να έχεις υπόψην σου πως στο πρώτο ραντεβού θα πρέπει να πληρώσεις. Όσο δυναμική κι αν είναι μια γυναίκα, θα εκτιμήσει το να ξέρεις τη θέση σου και ότι υπολογίζεις τα όσα θέλουν τον άντρα άρχοντικο και… κουβαρντά. Προς Θεού, αυτό δεν θα γίνεται πάντα. Δεν ψάχνουμε ούτε για δούλους, ούτε κάποιον να ορίσουμε «χρηματοδότη» μας. Απλώς, στο πρώτο ραντεβού, θα κάνει αρκετά καλή εντύπωση.

–      Χρησιμοποίησε τη γλώσσα του σώματος! Δείξε στον άλλο ότι σε ενδιαφέρει, ξέρεις καλά πως… Κοίταζε τον στα μάτια (όχι σαν κουκουβάγια, οκ;), ακούμπησέ τον ελαφρά, γύρνα το σώμα σου προς το μέρος του, γενικότερα, δείξε με τη στάση σου ενδιαφέρον και όχι βαρεμάρα ή αδιαφορία. Επίσης, αν δεν θέλεις ο άλλος να φύγει τρέχοντας, πρόσεξε τι θα πεις και πως θα το πεις!

–      Keep Calm – No need to panic. Κανένας λόγος να αγχώνεσαι… Από τη στιγμή που βγήκατε μάλλον αρέσετε ο ένας στον άλλο, σε πρώτο επίπεδο. Στο χέρι σου είναι να του κερδίσεις το ενδιαφέρον για ένα δεύτερο ή και γιατί όχι, ένα τρίτο ραντεβού.

10528015_1474035472837930_1640594025_n–      Μη μιλήσεις για τους/τις πρώην σου!! Ίσως ο πιο χρυσός κανόνας κι ένα απ’τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όλοι μας… Μην αρχίσεις να εξιστορείς τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι με τη Σούλα, την Κούλα, τη Ρούλα στη Μύκονο και στην Ίο. Δεν μας ενδιαφέρει. Θέλεις να αρχίσει να σου λέει με πόσους έχει πάει; Γενικά, ξεχνάς τις πρώην σου ρε παιδί μου! (κορίτσια κι εσείς το ίδιο, μην ξεχνιέστε… δεν υπάρχει τίποτα πιο ξενέρωτο απ’αυτό κι ο άλλος θα φύγει τρέχοντας).

–      Μην το “παραχοντρύνεις”. Ακόμα κι αν η φάση προχωρήσει και τα πράγματα έχουν μια καλή κατάληξη, μην ξεφύγεις. Κρατήσου σ’ένα επίπεδο και περίμενε να γνωρίσεις τον άλλο λίγο καλύτερα… One night stand ήθελες ή κάτι παραπάνω;

–      Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις, μην απογοητευτείς! Ένα ραντεβού ήταν μόνο, όπως τόσα και τόσα. Η τέχνη του φλέρτ, άλλωστε, θέλει διαρκή εξάσκηση και συνεχή επαναπροσδιορισμό. Ποτέ δεν σταματάς να την εξασκείς και θα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να μάθεις «νέα κόλπα».

Και φυσικά, μην ξεχνάς: Ότι κι αν κάνεις, κάν’το με πάθος και βάζοντας το 100% του εαυτού σου…

Good Luck!

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like