Gastro meets Astro: Η Χρ.Θεοχάρη μας παρουσιάζει την Madame Ginger

by The K-magazine

Η Μαριλού Παντάκη, ή κατά κόσμον Madame Ginger, είναι μια Αιγόκερως σταρ! Γεμάτη όρεξη για δουλειά, αφοσιωμένη με πάθος σ’ αυτό που κάνει, εξελίσσει τη μαγειρική της δεινότητα και γίνεται όλο και πιο δημιουργική. Η γήινη γοητεία της, την κάνει μια από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς foodbloggers στο χώρο. Στο site της, το MadameGinger.com , παρουσιάζει ανθρώπους του χώρου με όραμα και μεράκι, πρωτότυπες γευστικές συνταγές και πολύ χρήσιμα cooking tips!

Χριστίνα Θεοχάρη: Η γεύση είναι άρρηκτα δεμένη με τη μνήμη: ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες που συνδέονται με το φαγητό και τη γεύση; 
Μαριλού Παντάκη: Οι πατατοκεφτέδες και το κέικ της προγιαγιάς μου, τα γεμιστά κολοκυθάκια στον φούρνο της μαμάς μου και η πρώτη φορά που δοκίμασα ζυμωτό σπιτικό ψωμί.

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το πρώτο φαγητό ή γλυκό που μαγείρεψες και σε τι ηλικία;
Μαριλού Παντάκη: Από μικρή συμμετείχα στη διαδικασία του μελομακάρονου κάθε Χριστούγεννα, αλλά αυτό που έφτιαξα για πρώτη φορά τελείως μόνη μου ήταν ένα κέικ βανίλιας με τη συνταγή που έγραφε στη συσκευασία.

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποια είναι η πιο «ένοχη» σου απόλαυση;
Μαριλού Παντάκη: Απολαμβάνω συχνά “ένοχα” φαγητά ή συνδυασμούς και μάλιστα χωρίς τύψεις! Από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς είναι πιτσίνια με πραλίνα, croissant περιπτέρου το οποίο θα πατήσω καλά για να πάει η σοκολάτα παντού και θα το ψήσω στην τοστιέρα αλλά το αγαπημένο μου είναι φρέσκο ζεστό ψωμί με βούτυρο αγελαδινό (άπειρο) και ζάχαρη.

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Μαριλού Παντάκη: Τα τρία πιο αγαπημένα μου υλικά: Αγελαδινό βούτυρο, τυρί (κάθε είδους) & αυγά.

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι πρέπει να σου μαγειρέψει ένας άντρας για να σε γοητεύσει;
Μαριλού Παντάκη: Και μόνο που θα μπει κάποιος στην κουζίνα για να μου  μαγειρέψει και να περιποιηθεί, με έχει εντυπωσιάσει! Πόσο μάλλον αν φτιάξει και κάποιο από τα αγαπημένα μου φαγητά (είτε αυγά τηγανητά με ψημένο ψωμί, είτε φακές, είτε μακαρόνια τσιγαριαστά με τριμμένο τυρί)..

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι θα μαγείρευες εσύ στον άντρα που θες να γοητεύσεις;
Μαριλού Παντάκη: Ε, φυσικά το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας και αυτό που ξέρω καλύτερα: Brunch! Θα φτιάξω έναν δίσκο με Eggs Benedict για αρχή , ζεστό καφέ και χυμό πορτοκάλι, φρέσκο ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα βερίκοκο και θα κρατήσω για το τέλος τα Pancakes με maple syrup!

Χριστίνα Θεοχάρη: Σε τι είσαι εθισμένη; 
Μαριλού Παντάκη: Στον καφέ, στην Κρήτη, στο αγόρι που αγαπώ, στο απλό και νόστιμο φαγητό.

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιό είναι το αγαπημένο μυρωδικό και μπαχαρικό που χρησιμοποιείς συνήθως όταν μαγειρεύεις;
Μαριλού Παντάκη: Τώρα τελευταία έχω πάθει μια εμμονή με το θυμάρι το οποίο βάζω σχεδόν παντού όπως τα κρέατα, τις σούπες και τις σάλτσες.  Από μπαχαρικά, χρησιμοποιώ πολύ το Ginger τόσο στα γλυκά και τα αλυμρά αλλά και σε χυμούς και ροφήματα.

Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό,όπως και το σεξ εκτός από βασικές βιολογικές ανάγκες είναι και μια απόλαυση στην οποία συμμετέχουν και οι 5 αισθήσεις: γεύση, όραση, όσφρηση, αφή, ακοή.. Θεωρώ λοιπόν ότι όση απόλαυση βρίσκουμε στο φαγητό, άλλη τόση βρίσκουμε και στο σεξ-και το αντίθετο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Μαριλού Παντάκη: Συμφωνώ στο ότι στο φαγητό και το σεξ, συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι η ίδια απόλαυση. Το φαγητό, δεν έφερε ποτέ κανέναν σε οργασμό!

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό για σένα;
Μαριλού Παντάκη: Δεν με γοητεύει τίποτα περισσότερο, από ένα εύστροφο μυαλό με ευρεία αντίληψη των πραγμάτων.

Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό είναι: ανάγκη, αγάπη, απόλαυση,προσφορά ή θανάσιμη αμαρτία;
Μαριλού Παντάκη: Για μένα είναι αρχικά απόλαυση αλλά και προσφορά. Για να καλύψει την ανάγκη (σωματική και ψυχική) πρέπει να γίνει με αγάπη. Δεν πιστεύω στις αμαρτίες.

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποιά είναι τα όνειρα σου  σε σχέση με το blog σου.
Μαριλού Παντάκη: Θέλω μέσα από το blog να πείσω τους πάντες ότι τα μανιτάρια δεν πλένονται ποτέ, ότι το βούτυρο και η μαργαρίνη δεν είναι το ίδιο και ότι το κρέας είναι πιο νόστιμο και πιο θρεπτικό όταν είναι ψημένο medium.

Τις συνταγές της Μαριλού Παντάκη μπορείτε να τις διαβάσετε στο site της MadameGinger.com και να την ακολουθήσετε στο fb, instagram, Pinterest, @madameginger (παντού)

logo madame ginger

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τη σημερινή “συνταγή της ημέρας” που είναι “δανεισμένη” από την Madame Ginger….

You may also like