ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Αν θελήσετε να προσθέσετε μια δόση ενέργειας στις προπονήσεις σας και ψάχνετε για έναν φρέσκο, διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο άσκησης, τότε ο χορός είναι η καλύτερη επιλογή. Φυσικά και γνωρίζουμε πως όλοι πρέπει να ασκούνται, σωστά; Υπάρχει μεγάλη διαφορά το να ανεβείτε σε ένα διάδρομο ή να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου από το να ασκήστε πάνω σε μία βέργα. Η διαφορά επικρατεί, στο ότι η πρώτη επιλογή είναι μια στερεοτυπική λύση με γνωστά δεδομένα, ενώ η δεύτερη ακολουθείτε και από ένα τρόπο διασκέδασης που βοηθάει όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχική υγεία. Ο χορός είναι μια άσκηση που εμπλέκει ολόκληρο το σώμα καθώς και το μυαλό. Η εκμάθηση και η απομνημόνευση χορογραφίας διατηρεί τον εγκέφαλό σας ενεργό, ενώ η συνεχής κίνηση απευθύνεται στην καρδιά, την κυκλοφορία, την ισορροπία, τους μυς και τις αρθρώσεις σας.

Οφέλη του χορού

Ως η καλύτερη μορφή άσκησης, ο χορός σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε την καλύτερη φυσική κατάσταση. Στο χορό, επιτυγχάνετε αερόβια άσκηση με κίνηση, άλματα και περιστροφή. Ο αναερόβιος τύπος άσκησης έρχεται όταν κρατάτε θέσεις όπως οκλαδόν και εξισορρόπηση. Στον χορό – είτε πρόκειται για τάνγκο, ρούμπα, τσα-τσα ή βαλς – έχετε τόσο αερόβια όσο και αναερόβια οφέλη.

Γινόμαστε πιο ευκίνητοι

Ο χορός τεντώνει το σώμα σας με τρόπους που άλλες μορφές άσκησης δεν το κάνουν. Βελτιώνει την ευελιξία και μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού σε πτώση ή διάστρεμμα.

Με τον χορό καίμε πολλές θερμίδες

Η μουσική, είτε χορεύοντας salsa είτε οποιοδήποτε άλλο είδος χορού προσφέρει έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο για να κάψετε θερμίδες. Μισή ώρα χορού μπορείτε να κάψετε 200-400 θερμίδες! Και αδιαμφησβήτητα είναι πολύ πιο απολαυστικό από τον διάδρομο!

Τα οφέλη στον οργανισμό μας

Επίσης, ο χορός για άσκηση βοηθάει στην προστασία και στη βελτίωση της οστικής σας πυκνότητας. Βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων των οστών όπως η οστεοπόρωση επιτρέποντας την απορρόφηση περισσότερου ασβεστίου στα οστά του σώματος. Η χορευτική άσκηση σας δίνει μια δυνατή καρδιά, ενώ ελέγχει επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα. Είναι εξαιρετικό για τη μείωση του στρες και κατά συνέπεια για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Ο χορός για 20 λεπτά, μόλις 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει δραστικά την υγεία της καρδιάς σας.

Η Μουσική εμπνέει την άσκηση!

Η μουσική είναι ένα σημαντικό μέρος της κίνησης. Σχεδόν κάθε άτομο στο γυμναστήριο ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή γυμναστικής φοράει ακουστικά στα αυτιά του. Ο ρυθμός ενός τραγουδιού μπορεί να σας δώσει κίνητρο να μετακινήσετε το σώμα σας. Τα μαθήματα γυμναστικής χρησιμοποιούν πάντα μουσική για να κάνουν τους ανθρώπους να συνεχίσουν να κινούνται.

Τέλος, ο χορός είναι καλή μορφή κοινωνικοποίησης και βοηθάει μέσω μαθημάτων, ομαδικών δραστηριοτήτων και clubs χορού να αυξήσετε το κοινωνικό σας προφίλ και να βελτιώσετε τις κοινωνικές δεξιότητες.

Featured image: unsplash.com/@dncerullo

You may also like