ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ (ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ) ΟΠΤΙΚΗ;

Η αιώνια διαμάχη μεταξύ των δύο φύλων που αφορά την κατανόηση μεταξύ τους σχετικά με τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα φαίνεται ότι μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Έρευνα του Brooklyn College αποδεικνύει ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί διαφορετικά! Αυτό οφείλεται στην εξέλιξη του ανθρώπου με βάση το ένστικτο του κυνηγού (αναζήτηση τροφής).

Η έρευνα έγινε με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Israel Abramov. Ο καθηγητής επέβαλλε τους εθελοντές μερικές οπτικές δοκιμασίες, με τους άντρες να έχουν καλύτερη απόδοση στην παρακολούθηση αντικειμένων που κινούνται γρήγορα… Ενώ οι γυναίκες μπορούσαν να αναγνωρίζουν τις διάφορες αποχρώσεις χρωμάτων με μεγαλύτερη ευκολία.

Το National Geographic δίνει ως παράδειγμα ότι ένα άντρας μπορεί να βλέπει μια πορτοκαλί απόχρωση περισσότερο ως κόκκινη σε σύγκριση με μια γυναίκα. Ο λόγος;  Επειδή απαιτείται ελαφρώς περισσότερος χρόνος για να “δει” το οπτικό φάσμα, αλλά αναγνωρίζει τα αντικείμενα που κινούνται γρήγορα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Μία ικανότητα που αποδίδεται στο γεγονός ότι ο αντρικός εγκέφαλος διαθέτει 25% περισσότερους νευρώνες στον οπτικό φλοιό σε σύγκριση με τις γυναίκες.
Έτσι, η ανάπτυξη των διαφορετικών ικανοτήτων αποδίδεται στην εξέλιξη του ανθρώπου. Οι μεν κυνηγοί (άντρες) έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τους θηρευτές και τα θηράματα… Ενώ οι τροφοσυλλέκτες (γυναίκες) έπρεπε να αναγνωρίζουν αν οι καρποί ήταν κατάλληλοι για βρώση από το χρώμα.

Γι’ αυτό, μη σπαταλάτε χρόνο να ρωτάτε τους άντρες φίλους σας για το χρώμα που θα βάψετε τα δωμάτια ή για τα φορέματα και το μακιγιάζ σας…. Κι αφήστε τον να παίξει στο PS5…

Πηγή: techgear.gr

Featured image: unsplash.com/@timmossholder

You may also like