H 7η Εντολή “Ου μοιχεύσεις” καταρρίπτεται στην Ελλάδα….

ef749b7eed2f8165452bf8d7484f95dbΘα σας φανεί ίσως παράξενο, μιας και ως λαός θεωρητικά κρατάμε τις παραδόσεις και πιστεύουμε στον θεσμό της οικογένειας και του γάμου, αλλά η τελευταία έρευνα από την AshleyMadison.com , τη διάσημη ιστοσελίδα που ειδικεύεται στις εξωσυζυγικές σχέσεις, άλλα μας αποκαλύπτει.Σύμφωνα με τα στοιχεία της, υπήρξε μια μεγάλη αύξηση σε εγγραφές νέων μελών στην Ελλάδα κατά την εορταστική περίοδο στο site , με τις ημερήσιες εγγραφές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μόνο στη χώρα μας, να αυξάνονται κατά 361 %.(ανά τον κόσμο η άνοδος ήταν 226 % !)

Ο Noel Biderman , ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της AshleyMadison.com σχολίασε, ότι «Η ιστοσελίδα συνήθως λαμβάνει τρομερές αυξήσεις σε καινούργιες εγγραφές μελών, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο, που τα ζευγάρια συνειδητοποιούν ότι οι σχέσεις τους δεν είναι όπως τις ονειρεύονταν, με το ίδιο πάθος, την ίδια λαχτάρα ανάμεσα στο ζευγάρι και έτσι ψάχνουν για κάτι για να ανάψει τη φλόγα μέσα τους ! Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη τα αποτελέσματα από την Ελλάδα , καθώς η χώρα είναι μία από τις νεώτερες στην αγορά της “απιστίας”!»
Με την πλειοψηφία των Ελλήνων να επιστρέφουν στην ρουτίνα της καθημερινότητας, κάποιοι άλλοι να έχουν βρει πολύ κουραστικό το εορταστικό 15-νθήμερο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η τάση για εξωσυζυγικές σχέσεις δεν αποτελεί έκπληξη. Η σύμβουλος σχέσεων Rosie Freeman – Jones σχολίασε : «Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι μια έντονη περίοδος για τα ζευγάρια, παντρεμένα και μη, γιατί περνούν μαζί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να είναι από πολύ ωραίο μέχρι και αρκετά πιεστικό, με αποτέλεσμα οι σύντροφοι να νιώθουν εγκλωβισμένοι μέσα στη σχέση και αυτό να οδηγεί σε μία κατάσταση κατά την οποία τα δύο μέρη αισθάνονται ενοχλημένοι ο ένας με τον άλλον και τα προβλήματα στη σχέση να διογκώνονται.
Συνήθως 2 Ιανουαρίου είναι μία από τις πρώτες μέρες πίσω στη δουλειά και πίσω στην “ ελευθερία”, οπότε οι σύζυγοι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που τους δίνεται για να εξερευνήσουν διάφορες καταστάσεις χωρίς να είναι κάτω από το άγρυπνο μάτι του συντρόφου τους »

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πλάσματα του συναισθήματος και της συνήθειας . Αν είχαν έναν δύσκολο και μη ικανοποιητικό χρόνο , ιδίως όσον αφορά στην καριέρα ή στα οικονομικά τους, το κλίμα και η πίεση της εορταστικής περιόδου μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα . Η ιδανική εικόνα του αγαπημένου ζευγαριού που περιβάλλεται από την οικογένεια και χαρούμενους φίλους που όλοι μαζί δειπνούν γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ανάγεται δυστυχώς σε όμορφο μύθο. Η μοναξιά, η οικονομική κρίση, η μελαγχολία των εορτών, η μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μπορούν να οδηγήσουν ορισμένους να πάρουν την απόφαση να απατήσουν τους συντρόφους τους .
c181a68fa5812eb8801ea772866b300aΣε αντίθεση με τις ιδανικές εικόνες που όλοι έχουμε πλάσει στο μυαλό μας από παιδιά μιας περιόδου που όλο ξεχειλίζουν από αγάπη και συναισθήματα και αναπαράγονται καθ όλη τη διάρκεια των εορτών από τις διαφημίσεις , τις ρομαντικές ταινίες εποχής, τις τηλεοπτικές εκπομπές , η πραγματικότητα που βιώνουν τα ζευγάρια είναι πολύ διαφορετική.
Με βάση όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι η απιστία των χριστουγεννιάτικων διακοπών γίνεται παράδοση , όπως το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στολίδια.

You may also like