Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι έχουν ευαίσθητο δέρμα, είναι όμως έτσι; Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να γίνει διάγνωση ευαίσθητου δέρματος, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ένα ευαίσθητο δέρμα είναι εκείνο, που όταν έρχεται σε επαφή με έναν αλλεργιογόνο καλλυντικό,παρουσιάζει μία λογική αντίδραση που οδηγεί σε φλεγμονή και έντονο ερεθισμό. Εμφανίζονται σημάδια από κοκκινίλες, αίσθηση ξηρότητας, τραβήγματος ή και  καψίματος. Παρουσιάζονται συνήθως, κατά την έκθεση σε ζέστη η κρύο – κατόπιν ξαφνικής αλλαγής θερμοκρασίας. Επίσης, ένα τέτοιο έντονο συναίσθημα μπορεί να προκύψει και ύστερα από μία κατάσταση άγχους. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που η επιδερμίδα μπορεί να γίνει ευαίσθητη, ανά πάσα στιγμή, ακόμη και αν μέχρι τώρα ήταν κανονική. Αυτή όμως η ευαισθησία δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα μόνιμη. Μπορεί να υποχωρήσει με την κατάλληλη skincare περιποίηση.

Stressed days

Καλλυντικά που περιλαμβάνουν βιταμίνη Ε και αλόη, βοηθούν άμεσα την επιδερμίδα να καταπολεμήσει τα σημάδια του στρες. Επαναφέρουν ηρεμία και γαλήνη στα χαρακτηριστικά σας. Όταν είμαστε πιεσμένες αυξάνεται στον οργανισμό μας η κορτιζόλη,γνωστή ως η ορμόνη του στρες. Με την αύξηση αυτή, δημιουργείται συνήθως στην επιδερμίδα μας μία φλεγμονώδη αντίδραση. Η ροδόχρους ακμή, η ακμή ακόμα και η ατοπική δερματίτιδα, είναι κάποια από τα συμπτώματα που εμφανίζονται. Η Sensitive red Skin, της Frezyderm είναι μία κρέμα κατά της ερυθρότητας και της ροδόχρους νόσου. Θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο καταπραϋντικός  όρος της Intra Inner Youth Rescue Serum της Darphin, μειώνει την ερυθρότητα και την ευαισθησία τις επιδερμίδας με τη δύναμη των βοτάνων.

Ανεπαρκής ύπνος

Όλες οι εκφάνσεις της ζωής μας επηρεάζονται από το εικοσιτετράωρο εσωτερικό ρολόι του οργανισμό μας, που ευθύνεται για την συνολική εύρυθμη λειτουργία του. Διαταραγμένος ύπνος σημαίνει δερματικά προβλήματα. Τα κύτταρα περιέχουν το δικό τους βιολογικό ρολόι, που τη νύχτα έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία επισκευής και ανανέωσης.  Σε περίπτωση αποσυγχρονισμού, τα κύτταρα, μπλοκάρουν… Οπότε δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες οι οποίες βλάπτουν την επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται διάφορα προβλήματα. Ένας επανορθωτικός όρος της Dr. Barbara Sturm, Hyaluronic Serum, θα ενισχύσει τις νυχτερινές λειτουργείες, ενώ ένα χαλαρωτικό άρωμα χαμομηλιού και λεβάντας θα σας βοηθήσει να βυθιστείτε σε ένα γλυκό και ανενόχλητο ύπνο!

Η μόλυνση της ατμόσφαιρας

Η ζωή στο αστικό περιβάλλον συνεπάγεται με την έκθεση της επιδερμίδας στους ρύπους.Επιλέγουμε μια κρέμα με καταπραϋντική δράση όπως την Tolerance Hydra 10 της Avene, ώστε να δημιουργήσουμε μια απαραίτητη ασπίδα προστασίας στην επιφάνεια του δέρματος.Ενισχύουμεέτσι, την φυσικήαμυντική ικανότητα των κυττάρων, ενώ σβήνουμε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη δράση από την αρχή.

Featured image: unsplash.com/@rsanchescarvalho

You may also like