ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑ: TΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ

  Γνωρίζουμε όλοι καλά πως το να περνάμε χρόνο στη φύση μπορεί να μας χαλαρώσει και να μας ανακουφίσει. Και δεν είναι μόνο ο φρέσκος αέρας, αλλά το σύνολο του περιβάλλοντος. Πράγμα που σημαίνει πως ακόμη και το τραγούδι των πουλιών παίζει το ρόλο του και μάλιστα υπάρχει μία έρευνα που ενισχύει την πεποίθηση.

               Συγκεκριμένα, στα πλαίσια μελέτης του King’s College του Λονδίνου, διαπιστώθηκε πως το κελάηδισμα των πουλιών μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τα συμπτώματα άγχους, μειώνοντας τον κίνδυνο κατάθλιψης. Μάλιστα, αν κάποιος ακούει σε καθημερινή βάση πουλιά να τραγουδούν, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο αισθητά.

               Βάσει των ευρημάτων, ο καθηγητής Andrea Mechelli τόνισε πως “είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε και να υποστηρίξουμε ένα περιβάλλον όπου η παρουσία πουλιών είναι συνεχής, ειδικά στα αστικά κέντρα,  Αυτό σημαίνει πως για να διατηρηθεί ένας υγιής πληθυσμός πουλιών, χρειαζόμαστε δέντρα, φυτά κι εν γένει οτιδήποτε θα ευνοήσει αυτόν τον πληθυσμό”.

               Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει πως οι τακτικές επισκέψεις σε περιοχές όπως πάρκα θα μπορούσαν (τρόπον τινά) να συνταγογραφούνται από τους γιατρούς ώστε ασθενείς με ευάλωτη ψυχική υγεία να βιώνουν τα οφέλη.

               Η παραπάνω είδηση μας έρχεται από το αγαπημένο The Happy Broadcast και μας ωθεί να απολαύσουμε τους ήχους της φύσης για το καλό μας!

               Πηγή & photo credits: The Happy Broadcast

Featured image: unsplash.com/@rodlong

You may also like