Κοτόπουλο caprese με κολοκύθι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να μαζεύεται η οικογένεια γύρω από το τραπέζι το σαββατοκύριακο και να απολαμβάνουν όλοι μαζί ένα γεύμα που ετοιμάστηκε με αγάπη και μεράκι. Αλλά κάποιες φορές θέλουμε αυτό το λαχταριστό γεύμα να γίνεται στον ελάχιστον δυνατό χρόνο. Η παρακάτω συνταγή έρχεται από το The Comfort Of Cooking που προκαλεί μία ευχάριστη έκρηξη γεύσεων!

               Τι θα χρειαστούμε για 4 μερίδες;
  • 4 στήθη κοτόπουλου χτυπημένα για να πλατύνουν
  • 1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζάνι BBQ mix*
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος
  • 2 μέτρια κίτρινα κολοκύθια, επίσης κομμένα κατά μήκος
  • 8 φέτες mozzarella
  • 8 φέτες ντομάτας
  • 1/2 φλυτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλυτζάνι βαλσάμικο ξύδι

*Μπορούμε να κάνουμε το δικό μας BBQ mix μπαχαρικών ως εξής: 4 κουταλάκι γλυκού σκόνη chili, από 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη, 1 κουταλάκι κύμινο, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι αλάτι kosherκαι 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι.

Τι κάνουμε;
  1. Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου στα δύο και τα βάζουμε σε ένα μπολ για να τα ανακατέψουμε με ελαιόλαδο και το BBQ mix. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα μπαχαρικά να πάνε παντού, σκεπάζουμε με ζελατίνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. Ιδανικά αυτό το βήμα μπορεί να γίνει έως και μία μέρα πριν μαγειρέψουμε το κοτόπουλο.
  2. Προθερμαίνουμε ένα σκεύος grill σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε το κοτόπουλο και τις φέτες των κολοκυθιών (στα οποία προηγουμένως θα έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο). Μαγειρεύουμε για 4 έως 5 λεπτά σε κάθε πλευρά έως ότου οι “χυμοί” του κοτόπουλου να είναι καθαροί.
  3. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο και τα κολοκύθια από τη φωτιά. Απλώνουμε σε μία πιατέλα και σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου τοποθετούμε από μία φέτα mozzarella και ντομάτα. Πασπαλίζουμε με βασιλικό και προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και το ξύδι.
  4. Yummm!

Συνοδεύεται είτε με ρυζάκι τις επιλογής σας ή μία δροσερή σαλάτα με κουσκούς!

Καλή όρεξη!

        Πηγή&photo credits: The Comfort Of Cooking

You may also like