Light burgers λαχανικών

by George Portelli

ΥΛΙΚΑ:
-1 1/2 κούπες νερό
-1/2 κούπα κεχρί
-1/4 κούπας ζωμό λαχανικών
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-3 κούπες σπανάκι, ψιλοκομμένο
-2 ματσάκια σέλινο, ψιλοκομμένο
-2 μικρά καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
-αλάτι
-1 κουταλιά της σούπας κύμινο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
-2/3 κούπας αλεύρι αμάρανθου
-1 κουταλιά ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάλε το κεχρί μέσα στο νερό και άφησε το να μουλιάσει ολόκληρο το βράδυ πριν φτιάξεις τα burgers.Την επόμενη μέρα ξεκίνα βράζοντας το νερό και αφού χαμηλώσεις λίγο τη θερμοκρασία, πρόσθεσε το κεχρί σε αυτό.
Ανακάτευε το κεχρί για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή. Στη συνέχεια, βάλτο σε ένα σουρωτήρι και άστο να κρυώσει.
Σοτάρισε το σκόρδο στο ζωμό λαχανικών και στη συνέχεια πρόσθεσε τα κρεμμύδια και ανακάτεψε μέχρι να πάρουν διάφανη όψη.Πρόσθεσε το σπανάκι, το σέλινο και τα καρότα, και μαγείρεψε τα για λίγα λεπτά.
Πρόσθεσε το αλάτι και τα άλλα μπαχαρικά και ανακάτεψε.Βάλε μέσα το βρασμένο κεχρί και ανακάτεψε καλά.
Κλείσε το μάτι και πρόσθεσε το αλεύρι. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και να κρυώσει.

Τοποθέτησε το μείγμα στο ψυγείο, και άφησε το να κρυώσει για 45 λεπτα.

Στη συνέχεια, βγάλε το μείγμα από το ψυγείο και πλάσε με τα χέρια σου μικρά μπιφτεκάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο και σόταρε και από τις δύο μεριές τα μπιφτέκια, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό καφέ χρώμα.

Απόλαυσε τα σε μία σαλάτα, ή τύλιξε τα σε πράσινα φύλλα!

Πηγή: http://www.shape.gr/

You may also like