Μ. ΠΕΜΠΤΗ: ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΛΩΣΤΕΣ!

Η Μεγάλη Πέμπτη αφιερώνεται παραδοσιακά στο βάψιμο των αυγών κι αν και το κόκκινο είναι το κυρίαρχο χρώμα, είμαστε κι εμείς που μας αρέσει λίγη ποικιλία! Φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω να βάψω τα δικά μου με κλωστές τύπου φλος – η έλλειψη φωτογραφικού υλικού οφείλεται σε τεχνικές δυσκολίες, όμως σας εγγυώμαι πως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Επίσης, το χρώμα δεν περνάει μέσα στο αυγό και βεβαίως τα χέρια μας παραμένουν καθαρά!

               Τι κάνουμε;

  1. Έχοντας τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου να τοποθετούμε σε ένα σκεύος με νερό. Οι κλωστές μας πρέπει να είναι ήδη κομμένες περίπου σε μήκος 4 έως 6 εκατοστών ενώ επίσης έχουμε έτοιμα και κομμάτια αλουμινόχαρτου.
  2. Παίρνουμε ένα ένα τα αυγά (όντας βρεγμένα) ώστε οι κλωστές να μη γλιστράνε ενόσω τυλίγουμε τα αυγά με αυτές. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κλωστές διαφόρων χρωμάτων, τότε αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Δε χρειάζεται κάθε αυγό να είναι ερμητικά τυλιγμένο, μπορούμε να αφήσουμε μικρά κενά ανάμεσα στις κλωστές.
  3. Αφότου τυλίξουμε τα αυγά με τις κλωστές, τα τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο. Tip: ανάλογα του πόσο σφιχτά τυλίξουμε το αυγό με το αλουμινόχαρτο, τόσο πιο διαφορετικό το αποτέλεσμα. Αν, δηλαδή το αλουμινόχαρτο είναι πιο χαλαρό, οι βαφές θα απλωθούν πιο ελεύθερα, ενώ αν είναι πιο σφιχτά, οι κλωστές θα αφήσουν μικρά σημάδια.
  4. Τοποθετούμε τα αυγά σε νερό με λίγο ξύδι και βράζουμε όπως θα κάναμε αν απλά μαγειρεύαμε τα αυγά – αναλόγως πόσο σφιχτά τα θέλουμε, δηλαδή. Funfact: τα αυγά, όντας στο αλουμινόχαρτο… δε θα ραγίσουν! No losses there, yay!
  5. Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, αφήνουμε τα αυγά να κρυώσουν. Τα ξετυλίγουμε από το αλουμινόχαρτο και τα γυαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Τα αυγά μας είναι έτοιμα!

Για επιπλέον διακόσμηση μπορείτε να προσθέσετε τις γνωστές χαλκομανίες, σφραγίδες ή άλλα αυτοκόλλητα ή, επίσης, μπορείτε να τυλίξετε ένα μικρό φυλλαράκι ή λουλούδι στο αυγό όταν το περνάτε με τις κλωστές.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα και να είστε γεροί ώστε και του χρόνου να ετοιμάσετε τα αυγά για τους αγαπημένους σας!

Featured image: pexels.com/@wendyaffieplaas

You may also like