ΥΛΙΚΑ: ( Για 4 μερίδες )
 100 γρ. γάλα πλήρες ( ½ φλιτζάνι )
 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ( 1 φλιτζάνι ), πολύ παγωμένη
 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ( προαιρετικά )
 1 κ.σ. κονιάκ ( προαιρετικά )

Mousse-sokolataΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού. Ζεσταίνουμε το γάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν πάρει βράση. Το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα, αφήνουμε να περάσει 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το ξύσμα και το κονιάκ αν τα χρησιμοποιήσουμε.
Ενσωματώνουμε και την παχύρευστη κρέμα και ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.

Είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείτε να σκαρώσετε και δεν περιέχει αβγά.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like