ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ FITNESS ME NETFLIX;

Σε όλους μας έχει συμβεί να γυρίσουμε από μία έντονη μέρα και να θέλουμε απλά να χαλαρώσουμε βλέποντας ένα δύο επεισόδια από το αγαπημένο μας showστο Netflix ή την οποιαδήποτε πλατφόρμα χρησιμοποιούμε. Κι είναι απόλυτα κατανοητό. Όμως είναι εξίσου αλήθεια πως η καθιστική ζωή είναι… κακή συνήθεια. Τι θα έλεγες, όμως, αν μπορούσες να κάνεις κοπάνα από το γυμναστήριο για μία μέρα για να πατήσεις “play” … Χωρίς, όμως, να επηρεάσεις την τακτική σωματική σου δραστηριότητα; Ναι, γίνεται, και σου δείχνουμε τον τρόπο!

01 Κάνε μερικούς κοιλιακούς.

Μπορείς να τους εκτελέσεις την ώρα που βλέπεις το νέο επεισόδιο του αγαπημένου σου show, καθώς μπορείς να συνεχίσεις να παρακολουθείς τις εξελίξεις! Ακόμη κι αν δεν είσαι εξοικειωμένος με την άσκηση ή με κάποια παραλλαγή της, προσπάθησε να κάνεις δέκα επαναλήψεις. Σταδιακά θα μπορείς να τις αυξήσεις και δε θα σκέφτεσαι πως το showσου έφαγε χρόνο από τη γυμναστική σου!

  02 Κούνησε τα πόδια σου!

Το πρόβλημα με το Netflix είναι η διαρκής καθιστική στάση. Αντ’αυτού, ξάπλωσε στο πλάι και κάνε μερικά legraises. Τρία ( ή έστω δύο) σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι και δε σου “σπάνε” το ρυθμό της πλοκής και σου χαρίζουν δυνατά πόδια και γλουτούς!

03 Έχε τα βαράκια πιο κοντά από το τηλεκοντρόλ.

Ποιος είπε πως πρέπει να κάθεσαι όσο η Eleven αποδεικνύει πόσο awesome είναι; Πιάσε τα βαράκια σου (ή δύο γεμάτα μπουκάλια νερό), στάσου σε ένα σημείο… με θέα και τόνωσε τους δικεφάλους σου – σύντομα θα δεις και τη διαφορά!

04 Κάνε ένα “διαφημιστικό” διάλειμμα για νερό.

Το trick αυτό πιάνει αν παρακολουθείς ένα showσε κάποιο κανάλι όπου παίζουν και οι… διαβόητες διαφημίσεις. Αντί, όμως, να ρίχνεις αφορισμούς που “πάλι!” έχει διαφημίσεις, πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς. Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί για το Boost ενυδάτωσης!

05 Κάνε και μερικές ανασούλες.

Γιατί να μη χαλαρώσεις κυριολεκτικά ενόσω παρακολουθείς το showσου; Η μέθοδος “7-7-7” είναι η καλύτερη για αυτή τη στιγμή: πάρε μια βαθιά ανάσα ενώ μετρά ως το 7, κράτησέ τη μέχρι το 7 και κάνε την εκπνοή μετρώντας και πάλι μέχρι το 7. Μην τρομάζεις, αν το κάνεις αργά κι ήρεμα είναι παιχνιδάκι και θα νιώσεις πιο ήρεμος αμέσως!

               Τι περιμένεις; Πάτα το play, έχε λίγο νερό κοντά σου και ξεκινάμε!               

Πηγή: Eat This, Not That

Featured image: unsplash.com/@gettyimages

You may also like