O Παναγιώτης Τζίνης μάς παρουσιάζει το Ignite Show

Οραματιστές, πρωτοπόροι και μελλοντικοί ηγέτες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική ιδέα τους, με σκοπό να υλοποιηθεί, μπροστά σε ακροατήριο και κριτική επιτροπή μέσα σε 5 λεπτά με την βοήθεια 20 slides. Το Ignite Show έρχεται στην Ελλάδα, στις 20 Σεπτεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο εμπνευστής του, Παναγιώτης Τζίνης το παρουσιάζει στην Αλεξάνδρα Σκαράκη.

The K-magazine: Ποια είναι η φιλοσοφία του Ignite Show;

Παναγιώτης Τζίνης: To Ignite μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα γρήγορο geek show. Έχεις μια σκηνή, 20 slides τα οποία εναλλάσσονται αυτομάτως και προβάλλονται 15 δευτερόλεπτα το καθένα και μόνο 5 λεπτά συνολικά για να παρουσιάσεις την ιδέα σου. Μέσα στα 5 λεπτά θα πρέπει να διαφωτίσεις το κοινό, να μοιραστείς μαζί του τι πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας.

The K-magazine: Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Ignite Show στην Ελλάδα;

Παναγιώτης Τζίνης: Εδώ και ενάμισι χρόνο, παρακολουθώ και μελετάω την ωριμότητα του Έλληνα για αποδοχή ενός τέτοιου show. Παρακολούθησα την εξέλιξη του startup καθώς επίσης την προθυμία και ετοιμότητα των ανθρώπων να υλοποιήσουν τις σκέψεις τους. Το Ignite ξεκίνησε στο Seattle το 2006 και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, με περισσότερες από 120 πόλεις στον κόσμο, να φιλοξενούν Ignite Shows. Ας συμπεριλάβουμε και την Ελλάδα στη διοργάνωση του Ignite!

The K-magazine: Ποια είναι η εμπειρία σας από startup events διεθνώς και πώς φαντάζεστε ότι μπορεί να πετύχουν στην Ελλάδα; Σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα που διοργανώνονται ;

Παναγιώτης Τζίνης: Η διαφορά των startup events ανά τον κόσμο, είναι μόνο μεταξύ των ανθρώπων που τα παρακολουθούν, εάν συγκρίνουμε τι συμβαίνει αυτό το διάστημα στο εξωτερικό και τι στην Ελλάδα. Είναι δύσκολο στο εξωτερικό να δεις κάποιο άτομο σε περισσότερες από δύο συνεδρίες, εκτός και αν είναι κάποιος σημαντικός VC που ψάχνει για νέα projects. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, αυτό της ανάπτυξης και της γνωριμίας με το οικοσύστημα των startup events. Δεν έχουμε φτάσει στον προορισμό αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα. Χρειάζονται άνθρωποι από το εξωτερικό για να ανταλλάξουν ιδέες με το κοινό και να προσφέρουν γνώσεις, ώστε να εξελιχθεί το show. Το startup event, θα είναι επιτυχημένο εάν αναμιχτούν και άλλοι ηγέτες, με σκοπό τη διεύρυνση για δικτύωση.

The K-magazine: Τι θα παρακολουθήσουμε στις 20 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών;

Παναγιώτης Τζίνης: Έχουμε υψηλούς στόχους για το Ignite της Αθήνας! Επιθυμούμε να αλλάξουμε το σύστημα και να σηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη ενός νέου μηχανισμού, μιας νέας διαδικασίας η οποία χρειάζεται για να επιτευχθούν η ώθηση και η ανταγωνιστικότητα. Το Ignite δεν θα τα καταφέρει μόνο του, γι’αυτό θέλουμε και τη βοήθεια της κοινωνίας. Έφτασε η ώρα της αλλαγής, της επανάστασης, της πολιτιστικής αναταραχής και της ανάπτυξης του startup. Στις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, θα ζήσουμε μια πρωτοποριακή, ξεχωριστή εμπειρία με επίκεντρο την αποτελεσματικότητα και σκοπό μια νέα προσέγγιση για το μέλλον. Είμαστε η γενιά της καινοτομίας και θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για τη διαμόρφωση του μέλλοντός μας, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες.

The K-magazine: Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στο event? Υπάρχει κάποιο κόστος για τους συμμετέχοντες;

Παναγιώτης Τζίνης: Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να γνωρίσετε το περιβάλλον του Ignite. Οι πόρτες είναι ανοιχτές από τις 12 μέχρι αργά το βράδυ, ενώ σε άλλα σημεία της πόλης μέχρι το πρωί. Η είσοδος είναι δωρεάν, όμως για να παρευρεθείτε μέσα στον χώρο, όπου θα γίνει το show, πρέπει να εγγραφείτε εδώ http://igniteathens.gr/athens1/attend/, αλλά γρήγορα γιατί ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Για όσους δεν προλάβουν να κρατήσουν θέσεις, το Ignite στην Αθήνα, θα διαθέτει έναν μεγάλο διώροφο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, το ‘Ignite Sandbox’ , στον οποίο startupers και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν καθώς παρακολουθούν το show, live μέσα από μεγάλες οθόνες. Επιπλέον, ετοιμάζουμε μια τοποθεσία για το twitter, έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν οι παρευρισκόμενοι ερωτήσεις προς τους ομιλητές και να λάβουν απάντηση. Μέσω των smartphones, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές και τους startupers του show, απ’όπου και αν βρίσκεστε. Τέλος, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ‘Ignite Cinema Room’ με καθίσματα, ώστε να απολαύσουν οι επισκέπτες το show ενώ δουλεύουν ή δικτυώνονται.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γίνετε ένας Igniter, επισκεφτείτε μας στις 20 Σεπτεμβρίου!

The K-magazine: Πρώτος σταθμός του Ignite Athens είναι η Αθήνα, θα ακολουθήσουν και άλλες συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας;

Παναγιώτης Τζίνης:  Όπου υπάρχει ισχυρή κοινότητα, υπάρχει και Ignite! Σχεδιάζουμε να οργανώσουμε μέσα στο 2012 ακόμα ένα show στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στο 2013 θα επεκταθούμε σε τέσσερις πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας. Το concept για την υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι η συλλογή ιδεών από πρωτοποριακά μυαλά και η ένταξή τους στο κυρίως γεγονός, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα.
Προσπαθούμε να πείσουμε την κοινωνία να συγκεντρώσουν όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τους σε μια εβδομάδα, ώστε να δημιουργήσουμε τη γιορτή της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της πολιτιστικές μίξεις. Με αυτό τον τρόπο, θα κερδίσουμε μεγαλύτερη δημοσιότητα. Για την ώρα, περιμένουμε τις εντυπώσεις σας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου event στην Αθήνα.


http://igniteathens.gr/

You may also like