Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ MOVEMBER

Movember, το κίνημα που παροτρύνει τους άνδρες κάθε Νοέμβριο να αφήσουν μουστάκι προκειμένου να κινητοποιηθούν στον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη.
Η λέξη προέρχεται από τον συνδυασμό του « Mo », σύντμηση από το “μουστάκι” / moustache, και Νοεμβρίου/ November. Από το 2003, αυτή η οργάνωση από την Αυστραλία προσπαθεί να βάλει το στοίχημα “Αλλάξτε το πρόσωπο της ανδρικής υγείας”.

Στόχος είναι η ενθάρρυνση των ανδρών (στους οποίους το κίνημα αναφέρεται ως “Mo Bros ” ) να συμμετέχουν και να τους ωθήσουν να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου, τη διάγνωση και τις αποτελεσματικές θεραπείες , και, τελικά, τη μείωση του αριθμού των θανάτων που μπορούν να προληφθούν. Εκτός από ένα ετήσιο check -up , το Movember Foundation ενθαρρύνει τους άνδρες να ψάξουν να μάθουν το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου , και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Από το 2004 , το Movember Foundation charity έχει διοργανώσει Movember events για την ευαισθητοποίηση και την συγκέντρωση κονδυλίων για ενημέρωση σχετικά με την υγεία των ανδρών , όπως ο καρκίνος του προστάτη και η κατάθλιψη, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Το 2007, το κίνημα “ταξίδεψε” στην Ιρλανδία, στον Καναδά, στην Τσεχία, στη Δανία, στο Ελ Σαλβαδόρ, στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Ισραήλ, στη Νότια Αφρική, στην Ταϊβάν και στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Το 2012, η Global Journal αναφέρθηκε στο Movember ως μία από τις κορυφαίες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στον κόσμο.

Max Factor Movember Challenge

Mε το σύνθημα «Μαζί, στηρίζουμε τους άνδρες της ζωής μας» η Max Factor ενώνει τη φωνή της με την παγκόσμια εκστρατεία Movember. Στόχος… Η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την ανδρική υγεία, μεταφέροντας το σημαντικό μήνυμα της πρόληψης.

Η Μax Factor «φοράει» και πάλι το μουστάκι της για καλό σκοπό και μέσα από μία διασκεδαστική σκοπιά, καλεί το κοινό και τους λάτρεις του brand να ενώσουν τις φωνές τους. Όλοι μαζί ανεξαρτήτως φύλου ας κάνουμε τη διαφορά στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων προκειμένου να ενθαρρύνουν το κοινό και να μεταδώσουν το μήνυμα και τη σπουδαιότητα της εκστρατείας.

Με «σύμμαχο» το μουστάκι,  μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μουστάκι στο χέρι ή στο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας τα πιο εμβληματικά προϊόντα μακιγιάζ του brand και να ανεβάσουμε τη φωτογραφία μας στα social media με το hashtag  #MaxFactorsupportsMovember.

Featured image: unsplash.com/@hughesy

You may also like