Oathkeeper…, από τη Βαλιάνα Κοσμά

Ο τέταρτος κύκλος κοντεύει να φτάσει στη μέση… κι εμείς ανακαλύπτουμε καινούρια πράγματα σε κάθε επεισόδιο… Αρχικά, λέω να χρησιμοποιήσω μια «μαμαδίστικη» ατάκα και να πω «τα λέγαμε εμείς»… Τι εννοώ; Μα την εμπλοκή Olenna και Sansa στη δηλητηρίαση του πιο μισητού βασιλιά ever.

Λοιπόν, επειδή σε λίγες ώρες θα βγει το καινούριο επεισόδιο όμως… θα επικεντρωθούμε στα βασικότερα στοιχεία αυτού που πέρασε.

s4e4_1Danerys και «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή»… Την έχω αγαπήσει από την αρχή, ποτέ δεν το έκρυψα… αλλά βρε κορίτσι μου, αρχίζεις να το παρακάνεις ε; Και τους 163 να σταυρώσεις; Δηλαδή όταν μεγαλώσουν κι άλλο οι δράκοι, δε θα μείνει αφέντης ζωντανός; Πέραν του ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέκτησε το Meereen και άκουσε τους σκλάβους, που πια πετούν τις αλυσίδες τους, να τη φωνάζουν «μάνα»… μάθαμε και κάτι ακόμα! Ότι οι σκλάβοι μιλούν άπταιστα αγγλικά… Τέτοιο λάθος στο Game Of Thrones δεν το περίμενα… Να τα λέμε αυτά!

s4e4_2The kingslayer brothers: Όσο αντιπαθής κι αν μου ήταν στον πρώτο κύκλο ο Jamie, κερδίζει όλο και περισσότερο τη συμπάθειά μου. Ο Tyrion είναι σταθερή αξία… Σε μια πολύ δυνατή στιγμή βλέπουμε πόσο στηρίζει τελικά ο μεγάλος αδερφός τον μικρότερο, μιας και τον επισκέπτεται στο κελί του. Στην αρχή έχει τις αμφιβολίες του (για το αν σκότωσε το γιο-ανηψιό ο Tyrion), αλλά στο τέλος έχει πειστεί γι’αυτό που γνώριζε από την αρχή. Δυστυχώς, δε μπορεί να βοηθήσει. Αντί βοήθειας, στέλνει την Brienne μαζί με τον Pod και το βαλυριανό σπαθί του να βρει τη Sansa.

Littlefinger & Sansa: Η γλυκανάλατη κόρη του Ned πηγαίνει με τον master of games να βρουν την ημίτρελη θεία της, την οποία και θα παντρευτεί ο Littlefinger. Κάπου ανάμεσα στα κύματα της αποκαλύπτει ότι το μενταγιόν που φορούσε είχε πάνω του μια πέτρα που έλειπε μετά τη συνάντησή της με την Olenna… και πως σίγουρα ο άντρας της δε σκότωσε το βασιλιά!

s4e4_3Olenna: I was good… I was really good! Συμβουλές από τη γιαγιά για το τι να κάνει η εγγονή πριν την πρώτη νύχτα του (βασιλικού) γάμου! Επίσης παραδέχεται ότι δεν «άφησε» την εγγονούλα της να παντρευτεί το τέρας το Joffrey!

 

 

s4e4_4Ένας ρουφιάνος στο wall… Μιλώ βέβαια για τον Locke, που έκοψε το χέρι του Jamie την προηγούμενη season και τώρα έχει αποστολή να φέρει το Snow. Όχι τίποτε άλλο… Θα πάνε και μαζί στο οχυρό του Craster. Εκεί έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Ένιωσα ότι έβλεπα άλλη σειρά. Ο Karl πίνει κρασί από το κρανίο του Lord Commander, όταν μπαίνει μια από τις κόρες του με τον τελευταίο γιο του Craster, που πρέπει να δοθεί ως δώρο στους Θεούς… και κάπως έτσι βλέπουμε πώς ένα πανέμορφο μωράκι, γίνεται ακόμα ομορφότερο με ένα ζευγάρι γαλάζια μάτια και ένα νύχι στο μάγουλό του… Whitewalkers are here!

Brace yourselves!

Περισσότερες πληροφορίες για την Βαλιάνα Κοσμά , εδώ

You may also like