Our Sunday Movie Pic(k): Jumanji: Welcome To The Jungle

Απόγευμα Κυριακής και τι καλύτερο από το να απολαύσουμε μία περιπετειώδη κωμωδία για όλη την οικογένεια. Αγαπημένοι ηθοποιοί, ενδιαφέρον σενάριο με στιγμές που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση και θα προσφέρουν άφθονο γέλιο.

Ο Spencer (Alex Wolff), o “Fridge” (Ser’Darius Blain), η Bethany (Madison Iseman) κι η Martha (Morgan Turner) είναι τέσσερις μαθητές λυκείου που δε θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί. Παρ’ όλα αυτά και οι τέσσερις καταφέρνουν να μπουν τιμωρία από το λυκειάρχη τους… Ο οποίος τους αναθέτει να συμμαζέψουν την υπόγεια αποθήκη του σχολείου. Εκεί θα βρουν μία παλιά κονσόλα με μία και μόνο δισκέτα παιχνιδιού, το “Jumanji”. Το “Jumanji”, όμως, δεν είναι ένα τυπικό videogame! Με το που διαλέγουν τους χαρακτήρες τους, το παιχνίδι θα αιχμαλωτίσει τα παιδιά στο ψηφιακό του περιβάλλον.

Προς έκπληξή τους, τα παιδιά μεταμορφώνονται σe avatarsτων χαρακτήρων που επέλεξαν… Και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τα δεκαεπτάχρονα παιδιά που έβαλαν το χέρι τους στα controllers! Ο μόνος τρόπος για να γυρίσουν σπίτι είναι να ολοκληρώσουν το παιχνίδι. Όμως οι αποστολές του ”Jumanji” είναι σαφώς πιο απαιτητικές από το να μετακινηθούν απλώς από τη μία πίστα στην άλλη!

               Οι σεναριογράφοι Chris McKenna και Erik Sommers (οι δυο τους υπογράφουν το σενάριο και των τριών ταινιών του Spider-Man για το MCU) συναντούν τον Scott Rosenberg (“High Fidelity”, 2000). Οι τρεις τους δίνουν μία σύγχρονη σκοπιά στην ταινία του 1995 με τον αείμνηστο Robin Williams. Η σκηνοθεσία είναι του Jake Kasdan.

               To “Jumanji” σας καλωσορίζει…σε μία ξεκαρδιστική κωμωδία δράσης!

Μπορεί αν κάποιος έχει ήδη παρακολουθήσει την πρωτότυπη ταινία του 1995 να μπαίνει σχεδόν αυτόματα στη σύγκριση. Εντούτοις η φρέσκια σκοπιά που μας παρουσιάζεται κάνει κι αυτό το διαφορετικό rebootιδιαίτερα ελκυστικό. Άσε που νομίζω πως αν ο Robin Williams ζούσε όταν γυρίστηκε η ταινία, άνετα θα δεχόταν να συμμετάσχει έστω και για λίγο. Το “Jumanji: Welcome To The Jungle” προσφέρει ένα ευχάριστο διώρο με χιούμορ κι οι σκηνές δράσης είναι στις σωστές δόσεις. Επιπλέον στο επίκεντρο βρίσκονται τέσσερις εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους χαρακτήρες που μέσα από μία αναπάντεχη περιπέτεια καταφέρνουν να διαπιστώσουν πως υπάρχουν πολλά περισσότερα να δείξουν σε σύγκριση με όσα έδειχναν στον κόσμο ε. J. (“εκτός Jumanji”)!

 Τέλος η κινηματογραφική συνύπαρξη Kevin Hart και Dwayne Johnson παραμένει εξίσου απολαυστική για το genreτα τελευταία χρόνια, ενώ ο Jack Black βρίσκεται στο στοιχείο του: εκείνο του awkward τύπου που καταφέρνει να κάνει τη διαφορά! Και φυσικά το να βλέπει κανείς τη Nebula του MCU (aka Karen Gillan) να μοιράζει ισόποσα χαμόγελα και… μπουνιές της προσφέρει ένα comedy skill που σίγουρα θα συνεχίσει να αξιοποιεί!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν: Dwayne “The Rock” Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart, Jack Black, Bobby Cannavale, Nick Jonas, Alex Wolff, Ser’Darius Blain, Madison Iseman, Morgan Turner κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like