Our Sunday Netflix pick: Marriage Story

Καλοκαιρινό βράδυ Κυριακής έφτασε και μας βρίσκει είτε σπίτι μετά από ένα γεμάτο σαββατοκύριακο με τους αγαπημένους μας είτε λίγο πριν τις πολυπόθητες και τόσο αναγκαίες διακοπές. Δε σας κρύβω πως μετά την επίσκεψή μου σε θερινό σινεμά την περασμένη εβδομάδα είμαι σε Marvel mode, όμως σκέφτηκα πως η Scarlett Johansson δεν έχει μόνο τη “Μαύρη Χήρα” για να αποδείξει πως είναι μία ταλαντούχα ηθοποιός. Βέβαια μας το είχε δείξει πολύ καιρό πριν στον εκπληκτικό “Γητευτή των Αλόγων”. Απόψε, λοιπόν, η πρότασή μας έρχεται και πάλι από την πλατφόρμα του Netflix με μία ταινία που έφερε τη Johansson μία ανάσα από το βραβείο Oscar Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου.

               Ο Charlie (Adam Driver) κι η Nicole (Scarlett Johansson) δε θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί, παρά το γεγονός πως εργάζονται κι οι δύο στον καλλιτεχνικό χώρο. Ωστόσο αγαπούν ο ένας τον άλλον και θα έκαναν τα πάντα για το μοναχογιό τους, το Henry (Azhy Robertson). Γι’ αυτό κι όταν ξεκινούν τα προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι, αποφασίζουν να χωρίσουν φιλικά για χάρη του Henry. Όταν, όμως, η Nicole ζητά κι επίσημα από τον Charlie διαζύγιο έχοντας μάλιστα ήδη αναζητήσει νομική υποστήριξη από τη Nora Fanshaw (Laura Dern)… Ο Charlie νιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Έτσι ξεκινά μία δικαστική (κι όχι μόνο) διαμάχη με το συμφέρον του Henry να κινεί τα νήματα…

               Η ταινία “Ιστορία Γάμου” είναι μία πρωτότυπη ιδέα του Noah Baumbach (“Fantastic Mr. Fox”, 2009), ο οποίος αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της ταινίας.

               Γιατί θα σας συγκινήσει η “Ιστορία Γάμου”

               Όσοι έχετε συγκινηθεί με το “Kramer Vs. Kramer” αλλά και το “Σκηνές Από Ένα Γάμο”, να είστε σίγουροι πως το “Marriage Story” θα ταρακουνήσει κι αυτό κάτι μέσα σας. Εντούτοις, μην μπείτε καν στη διαδικασία της σύγκρισης. Μπορεί κάποια στοιχεία να θυμίζουν τις δύο προαναφερόμενες ταινίες, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς πως… Είναι απλά ανθρώπινο, όπως άλλωστε είναι ανθρώπινο ό,τι προκύπτει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Ο Baumbach χαρτογραφεί την πορεία μίας σχέσης με όλες τις εντάσεις, τις αμφιβολίες αλλά και τις στιγμές που την καθόρισαν.

Δίνοντας βάση περισσότερο στη συναισθηματική πολυπλοκότητα του ζευγαριού αντί για τη δικαστική διαμάχη… Ο σκηνοθέτης μας προσφέρει μία τρυφερή ιστορία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Δύο άνθρωποι που, παρά την όποια κατάληξη, όχι μόνο αγάπησαν ο ένας τον άλλον, αλλά απέκτησαν κι ένα παιδί που θα είναι ο άρρηκτος δεσμός τους, ακόμη κι αν αυτοί οι δύο άνθρωποι δε ζουν πια κάτω από την ίδια στέγη.

               Όσο για το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Adam Driver και Scarlett Johansson; Οι δύο ηθοποιοί ξεφεύγουν από τα “δεσμά” του Star Wars και του MCU αντίστοιχα… Και οι δυο τους δίνουν αυτήν την έντονα συναισθηματική δυναμική ανάμεσα στον Charlie και τη Nicole. Οι δύο ηθοποιοί έφτασαν να διεκδικούν το OscarΑ’ Ρόλων. Και μπορεί να μην κράτησαν το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια τους, παρ’ όλα αυτά τόσο οι ερμηνείες τους όσο κι η “Ιστορία Γάμου” στο σύνολό της θα κάνουν την ταινία μία εμπειρία που θα εκτιμηθεί και στα επόμενα χρόνια – το προβλέπω να γίνεται classic για όλους τους σωστούς λόγους!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν: Adam Driver, Scarlett Johansson, AzhyRoberston, Laura Dern, Alan Alda, Ray Liotta, Julie Hagerty, Merritt Wever, Wallace Shawn κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like