Panda υποκρίνεται πως είναι έγκυος για περισσότερο φαγητό! (+videos)

Panda - Ai HinΓια γεννητούρια ετοιμάζονταν στην Κίνα, αλλά δεν… τους βγήκε!
Ο λόγος για το εξάχρονο panda του κέντρου εκτροφής Chengdu στο Sichuan, την Ai Hin, η οποία, ενώ εμφάνιζε σημάδια εγκυμοσύνης, χωρίς στην ουσία να είναι έγκυος. Παρά το γεγονός πως οι εγκυμοσύνες – «φαντάσματα» είναι σύνηθες φαινόμενο σ’ αυτά τα ζώα, η συμπεριφορά της Ai Hin την κατέτασσε σε μία κατηγορία ευφυΐας ανώτερη του μέσου όρου.
Το εξάχρονο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα εγκυμοσύνης όπως μειωμένη όρεξη και κινητικότητα τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να γίνει το επίκεντρο μίας επικείμενου live τοκετού με μεγάλη δημοσιότητα. Μετά από δύο μήνες παρακολούθησης της κατάστασης του ζώου, όμως, οι ειδικοί δήλωσαν στο εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο πως η συμπεριφορά της Ai Hin επανήλθε στα φυσιολογικά της και πως «υποκρινόταν» την εγκυμοσύνη για να έχει περισσότερο φαγητό και την ειδική φροντίδα!

https://www.youtube.com/watch?v=lJfaaqe-YKg

Είναι στη στάνταρ διαδικασία του Chengdu η εντατική φροντίδα των εγκύων panda, καθώς κάθε μωρό panda είναι σημαντικό για την διατήρηση του απειλούμενου αυτού είδους, με τις μέλλουσες μητέρες να διαμένουν σε κλιματιζόμενους θαλάμους και να λαμβάνουν φροντίδα επί 24ώρου βάσεως. Οι ειδικοί συμπεραίνουν πως τα έξυπνα αυτά ζώα αντιλαμβάνονται τις αλλαγές στη φροντίδα τους όταν αυτά κυοφορούν.
Ο Wu Kongju, ένας από τους ειδικούς του Κέντρο Εκτροφής, δήλωσε στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua: «Τους δίνουμε περισσότερα κουλούρια, φρούτα και μπαμπού κι έτσι κάποια panda χρησιμοποίησαν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης προς όφελός τους για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους». Κάποια ζώα εξακολουθούν να επιδεικνύουν τα συμπτώματα της κύησης όταν παρατηρούν τις αλλαγές στη φροντίδα τους, ενώ οι ειδικοί αναφέρουν πως είναι συχνό των φαινόμενο των ανύπαρκτων κυήσεων σε απειλούμενα είδη ζώων.
Όσον αφορά συγκεκριμένα την Ai Hin, οι ειδικοί πίστεψαν πως η εξάχρονη αρκούδα ήταν έγκυος, καθώς δεν κινούνταν όσο πριν κι η όρεξή της είχε μειωθεί. Παρατηρήθηκε επίσης μία αύξηση των ορμονών της, προτού συνειδητοποιήσουν πως τελικά δεν ήταν έγκυος, σύμφωνα με αναφορά του Gulf News.

Panda cubsΚαι λίγα στοιχεία για τα panda και την εκτροφή τους:
Η λειτουργία κέντρων εκτροφής και προστασίας όπως το Chengdu είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουν πως το panda θα αποφύγει τον κίνδυνο της εξαφάνισης. Το φυσικό περιβάλλον των ζώων στα βουνά χτίζεται κάθε φορά και περισσότερο κι έχει μειωθεί ο ρυθμός αναπαραγωγής τους, κάνοντας την επιβίωσή τους σχεδόν επικίνδυνη.
Τα θηλυκά panda ενηλικιώνονται μεταξύ τεσσάρων κι οκτώ ετών κι έχουν ωορρηξία – άρα και δυνατότητα αναπαραγωγής – μόνο μία φορά το χρόνο, συγκεκριμένα την άνοιξη. Η περίοδος κατά την οποία μπορούν να συλλάβουν είναι μεταξύ δύο και τριών ημερών κι ενώ συχνά ένα panda μπορεί να γεννήσει δύο μωρά, συνήθως επιβιώνει μόνο το ένα.
Κατά τη διάρκεια της – κατά μέσον όρο – 35ετούς ζωής τους, τα θηλυκά panda τυπικά μπορούν να φέρουν στον κόσμο πέντε έως οκτώ μωρά, έτσι η σταδιακή αναπαραγωγή τους μειώνει τον κίνδυνο ο πληθυσμός των ζώων να ανεβεί απότομα.
Μόνο 1.600 panda ζούνε στο φυσικό τους περιβάλλον στην Κίνα, ενώ τριακόσια ζουν σε κατάσταση αιχμαλωσίας.

Πηγή/ φωτογραφίες: Daily Mail 

Προσωπικό σχόλιο: Ξέρουμε πως τα ζώα μόνο χαζά δεν είναι… αλλά αυτό με ξεπερνάει! Αλλά πάλι αν κρίνω από το βίντεο… τσαούσα μου φαίνεται η Ai Hin!

https://www.youtube.com/watch?v=zJB4hK4AXwQ

You may also like