Penne με τυρί & μπρόκολο

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο πέννες
1 μεγάλο μπρόκολο (κρατείστε μόνο τα μπουκετάκια, περίπου 4-5 φλιτζάνια)
½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1-2 σκελίδες θρυμματισμένο σκόρδο
2½ φλιτζάνια απλό γάλα σόγιας ή γάλα
500 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι

SNB15222aΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεκινήστε βράζοντας τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεπλύνετε καλά το μπρόκολο και το κόβετε σε μικρά μπουκετάκια.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, βράστε και το μπρόκολο ή βάλτε το στον ατμομάγειρα μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε με βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 2-3 λεπτά).
Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή και προσθέστε το αλεύρι. Το αλεύρι και το βούτυρο θα σχηματίσουν ένα μείγμα. Ανακατεύετε συνεχώς για μερικά λεπτά.
Προσθέστε το γάλα σόγιας και τη μουστάρδα. Δυναμώνετε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε το για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Όταν είναι αρκετά παχύρρευστο, ήρθε η ώρα να προσθέσετε το τυρί.
Γυρίστε το διακόπτη και χτυπήστε ελαφρά το τριμμένο τυρί και παρμεζάνα, μέχρι να λιώσουν τελείως. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να δώσετε.

Ανακατέψτε τα βρασμένα ζυμαρικά με το μπρόκολο και τη σάλτσα τυριού..

Το σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: εδώ

You may also like